maanantai 30. toukokuuta 2016

Huonon päivän kirppiskierros

Elämä potkii taas päähän niin että kypärän tässä tarvitsisi. Lähdin etsimään hyvää mieltä kirppiksiltä, joskushan sen sieltä hetkellisesti löytää ja niin kävi nytkin.

Kirppislöydöt kuvataan nykyään näin: kaikki kasaan pöydälle, kuvaus ja äkkiä käyttöön.


Marimekon olkalaukku, suomalaisen naisen vakiovaruste. Minulla on ollut näitä kolme ennen tätä, ja kaikki kovassa käytössä. Viimeisin jäi palotaloon mutta kaksi edellistä käytetty puhki asti. Kympin hintaa pikkuisen nikottelin mutta hyväksi havaittu ja Suomessa valmistettu, menköön.



Kotimaiset nahkakengät Aaltosen tehtaalta, hinta 2 euroa. Käytetyt mutta käyttökelpoiset, ihanat jalassa ja sopivat. Ah mikä löytö. Ja ihan sopivasti kasarit.


Vanhat verkonpainot ostin fb-kirppikseltä, maksoin kaikista kolmesta posteineen 35 euroa. Peukut pystyyn etteivät koe aiv-pullon kohtaloa. Koirien vetolelukin tuli mukaan kuvaan, näitä ostan eläinsuojeluyhdistyksen kirppispöydältä koska olen liian laiska tekemään itse.


Kotimainen nahkalompakko 1e. En kyllä lompakkoa ollut vailla mutta kotimaista työtä tähän hintaan ei vaan voinut jättää sinnekään. Logona m, mikä ikinä liekään.


Body shopin säästölippaan oli joku tuonut myyntiin 50 sentin hintaan. Jotenkin sen huokuu 90-luvun nostalgiaa ja lipsahti ostoskoriin vaikka yksi tällainen löytyi jo kotoa ennestään. Olin suuri Body shopin fani yläasteikäisenä, osasin valikoiman ja hinnat ulkoa ja lähes jokainen tuote tuli kokeiltua. Erityisen ihania oli nämä oheiskrääsät kuten penaalit, kynät ja muut tilpehöörit.


Arabian kukkaruukulla kunto vähän roisi, aluslautanen puuttuu ja hinta 0,50e. Lautanen löytyi toiselta kirppikseltä eurolla, pärjätköön keskenään.


Riihimäen 2 litran apilatölkki, kansi ei alkuperäinen mutta olemassa kuitenkin. Hinta 8e, vähän siinä ja siinä oliko liikaa mutta purkki on kyllä nätti.

Ja vielä yksi Ultima Thule varaston jatkeeksi 6e. 


sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Tänään grillissä

Tänään grillattiin. Lautasella:

Poron ribsit
timjamiporkkanat
fetasalaatti
Vihreän talon kesämähnä

Vakaa aikomus oli myös syödä ulkona mutta hyttyset asettuivat poikkiteloin ja ajoivat meidät sisälle.


Vihreän talon kesämähnää piti kokeilla oitis ja wau miten hyvää! Vähän kuin tsatsikia mutta ei kuitenkaan. Tuli kesäruokapöytäämme jäädäkseen.



Poroa tilattiin joskus viime syksynä puolikkaan vasan verran. Poron liha on kyllä erinomaista kaikilla tavoin laitettuna. Nämä ribsit hautuivat ensin 120-asteisessa uunissa 5 tuntia ja grillattiin sen jälkeen maustekastikkeella ja chipotle-jauheella sivellen. Poron ja ylikypsän lihan kanssa on vaan vaikea epäonnistua.


Myös timjamiporkkanat valmistuivat grillissä. Jäävät mukavan napakoiksi ja saavan jännän makean maun tällä tavalla valmistettuna.



perjantai 27. toukokuuta 2016

Pieniä pihajuttuja

Koiranhoitaja oli täällä ahkerana lomamme ajan ja sai aikaan pienen ruukkupuutarhan, jota sitten itse vielä vähän jatkoin. Nyt on ruukuissa tomaattia, basilikaa, salaattia, persiljaa ja ruohosipulia.

Vuokrakotimme piha on villi ja vihreä, puskat rehottavat ja vuorenkilpi leviää kaikkialle. Mutta on tämä alkukesä vaan kaunista kun kaikki kukkii ja vihreä on niin mielettömän vihreää.


Tomaatintaimet ostin paikalliselta fb-kirppikseltä.



Lasikupu löytyi vanhan kuistin alta ja toimii nyt minikasvihuoneena yrteille.


Vihreän kaikki sävyt.


Sipulikukkia nousi pihaan paljon; tulppaaneja, narsisseja, krookuksia, helmililjoja.




tiistai 24. toukokuuta 2016

Auringon alla

Keväinen kesäloman aloitus Kreikassa. Pari hellepäivää, sadetta ja ukkosta; kaikki kesäsäävariaatiot. 

Pyöräilyä, uintia meressä, palanut iho, hyvää ruokaa, laiskaa eloa. Voimavarojen keräilyä työntäyteistä kesää varten.








keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Neulojan aivopieruja

Joskus sitä ei vaan aivot pysy ollenkaan käsien perässä.

Taannoin bloggasin polvimittaisista villasukista, joita tuli talvella tikuteltua useammat. Nämä harmaa-valkoiset sukat olin jo tuolloin pakannut postiin äidille. Vasta blogista kuvaa katsoessani huomasin että nehän ovat ihan eri paria!

Tämä on kuin etsi viisi virhettä -tehtävä. Paitsi tässä niitä lienee enemmän. Sujuvasti olen ohittanut muutaman rivin ohjeesta, neulonut sukat loppuun, viimeistellyt, pakannut ja kuvannut virhettä huomaamatta.


Eikä tässä vielä kaikki.

Talvella neuloin itselleni tuubihuivia. Lanka oli ihan kiva mutta jotenkin huivin neulominen todella takkuista. Hammasta purren sen sain valmiiksi ja aloin ommella tuubiksi.

Sauman ommeltuani katselin huivia... ihan kuin tässä nyt olisi jotain kummaa.



Siitähän ei sitten varsinaisesti tuubihuivia tullut vaan erittäin oudon mallinen epätuubihuivi. Tuossa se on nyt muutaman kuukauden kököttänyt mytyssä olohuoneen lipaston päällä odottamassa jatkojalostustaan. Ei huvita purkaa saumaa, ei päätellä edes langanpäitä. Odotelkoot.

Aina ei vaan onnistu :)



keskiviikko 11. toukokuuta 2016

REKO Porvoo

Porvoossa käynnistyi vihdoin Reko-lähiruokapiiri. Kaksi jakoa on jo järjestetty ja me olemme osallistuneet molempiin.

Miten hyvältä maistuvatkaan paikalliset herkut; leipä, liha, makkara, munat, hunaja, hiutaleet, vihannekset... Kesää kohti valikoimaan odotellaan vielä lisää paikallisia vihanneksia ja kasviksia.

Keittiö, vatsa ja kukkaro kiittävät :)


maanantai 9. toukokuuta 2016

Kesäksi se keikahti

Vuoden ihmeellisin aika on käsillä, kun luonto alkaa vihertää ja kevät taittuu kesäksi ihan mahdottoman nopeasti. Toukokuu on vain niin ihana kuu, vuoden odotetuinta aikaa ja tuntuu että kaikki onnistuu.

Piha on ihana ja uusi; kaikenlaisia yllätyksiä löytyy harva se päivä ja vielä on paljon tulossa.


On sinisiä kukkia


Paljon valkovuokkoja. Valkovuokot ovat sydäntä lähellä tällaisella toukokuun lapsella.


Ja kaiken keskellä muutama hauska narsissi.


Kesä on myös sisällä, jälleen tällä hauskalla kaktuksella. Hän ahkerasti kukkii muutaman kukan voimin jo toista kevättä.


Uimahommatkin aloitettiin. Jyrkkäseinämäisen metsälammen rannalta löytyi hyvä paikka koirien uida. Vastarannalla uiskenteli kolme joutsenta, jotka eivät onneksi meidän läsnäolosta häiriintyneet.




sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Suvantovaiheen kirppislöytöjä

Sellaistakin sattuu, että kiertelee kirpputoreja eikä löydä mitään. Ei edes tartu yhteenkään esineeseen ja harkitse sen ostamista. Kirppistely menee ainakin minulla vähän kausissa, välillä hienoja löytöjä tekee yhtenään ja välillä taas on hiljaista. Hyvä niin, eipä sitä koko aikaa tavaraa tarvitsekaan kotiin kantaa.

Tässä kuitenkin kauden viimeisiä löytöjä, vierailukohteena oli nyt Lanttila Vantaalla:


Pellavapyyhkeitä parilla eurolla kaksi kappaletta. Laudeliinoja vaan ei ole liikaa.


Finelin Orient-kasari 3e. Ei ihan uudenveroisessa kunnossa ja ajattelinkin tähän laittaa kukkia, mutta se onkin päätynyt munankeittokattilaksi.



Vanha puulaatikko 5e.


Puiset leipäaluset 4e. Palotalossa meillä oli tällaiset Pentikin valmistamina ja kovassa käytössä. Nämä eivät ole Pentikin mutta suoraan käyttöön päätyivät nämäkin.


Marimekon Muija-purkkeja on tässä kertynyt useampia. Viimeisimpänä iso musta, hintaakin ihan poikkeuksellisen vähän 2,90e.