lauantai 8. elokuuta 2015

Arki alkaa villasukista

Aika pian Vantaalle siirtymisemme jälkeen havaitsin, että talouden villasukat olivat kokeneet ison vajauksen. Miehellä oli onneksi yhdet mukanaan ja itsekin sain ystävältä ensiavuksi yhdet, mutta lisäähän niitä oli saatava. Neulemotivaatio on ollut pitkään vähän kadoksissa, mutta näköjään oikea tarve herätti sen henkiin jälleen.


Kävin Lankamaailmasta hamsteroimassa kassillisen sukkalankaa sekä puikot, ja siitä se sitten taas lähti. 
Suosikkisukkalankojani Gjestalin Jannea ja Maijaa sekä Vikingin Villeä ja Vilmaa, ja näistä on tikuteltu sukkia meille molemmille sekä yhdet vielä merkkipäiviään viettäneelle sedälleni.





Ja hieman kaikenlaista on vielä keskenkin, ja lankaa riittää vielä useampaan projektiin. Taas askelta lähempänä talvea vanhassa puutalossa!


Tätä kaikkea varten piti tietenkin hankkia olohuoneeseen sohva. Emme tänne vuokrakotiin aio mitään suurempia huonekaluhankintoja sänkyä lukuunottamatta tehdä, mutta sohvaa oli ikävä joten metsästin meille sellaisen Torista. Halusimme saman tapaisen divaanisohvan kuin meillä aiemminkin oli, ja pienen kyttäämisen jälkeen sellainen löytyikin, oikein siistissä kunnossa ja varsin sopuisaan hintaan. Sohvia oli kyllä paljonkin myynnissä, mutta kohtuuhintaiset tuntuivat menevän kaupaksi aika vikkelästi. 

Sohvaa meillä kutsutaan toimistoksi, siinä vietetään paljon aikaa ja kuten kuvassakin, sohva ja sen ympäristö on useimmiten täynnä kaikenlaista tavaraa kuten tietokoneita, kameran piuhoja ja keskeneräisiä käsitöitä ohjeineen.


Sohva osoittautui vieläpä saman merkkiseksi kuin palotaloon jäänyt sohvamme. Hassut aivomme laittavat meitä hankkimaan kaikkea samanlaista, vaikka olisi oiva tilaisuus myös vähän päivittää tavaroita toisenlaisiin. Mieskin tilasi täsmälleen samanlaiset ja samanväriset villasukat, mitkä olin hänelle jo kerran aiemminkin neulonut.

Alennusmyynnistä tarttui pari verenpisaran tainta loppukesää ja pääsisäänkäyntiä ilahduttamaan.



Kesäloma alkaa vedellä viimeisiään ja arki koittaa taas. Tuntuu ihan kivaltakin palata rutiineihin. Viimeisen loma-aamun kunniaksi kävin torilla ostoksilla ja kokkailin kasvisruokia tuoreista kauden kasviksista pakastimeen. Kasvikset ja marjat ovat ihan parhaimmillaan ja kantarelleja ja haperoita olemme poimineet paljon. Tervetuloa syksy kauniine ilmoinesi ja sienisatoinesi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti