torstai 7. toukokuuta 2020

Tuvan ja keittiön remontti osa 1


Viime kesänä pintaremontoimme tuvan. 
Lähtökohtana remontille oli, että pyrimme säästämään mahdollisimman paljon vanhaa ja minimoimaan budjetin. No onneksi mitään kokonaisbudjettia ei tullut edes laskettua. Vanhan säästämisessä kuitenkin onnistuimme.

Tässä ekassa remppapostauksessa kerron seinien muutoksesta.
Ja tästä siis lähdettiin. Ehdimme harkita remppaa kolme vuotta, ja mielikin ehti muuttua moneen kertaan. Jälkikäteen ajateltuna hyvä niin, vaikka kyllähän nuo vuodet väliin vähän pitkiltä tuntui :). Keltaiset seinät tuntuivat alkuun kivoilta mutta kaipasimme sitten kuitenkin jotain vähän hillitympää, etenkin kun olimme päättäneet että lattiasta tulee perinteisen punainen. Puolison mummolassa on ollut punainen lattia ja siitä olemme haaveilleet varmaan siitä asti kun aloimme suunnitella vanhan talon ostamista.

Purku- ja remppahommia piti tehdä vähän osissa, sillä reissasimme välillä kesälomalle ja eläintenhoitajalle haluttiin kuitenkin jättää esim. keittiö käyttöön.

Ennen reissua ehdimme tapetoida seinät. Tai no, mies tapetoi ja minä toimin työnjohdossa :). Tapetin valinta oli pitkä ja tuskainen operaatio, tapettinäytteet roikkuivat seinällä varmaan pari vuotta eikä oikeaa vain meinannut löytyä. Halusimme harmaansävyisen, kuvioiltaan hillityn ja aikakauteen sopivan tapetin, vaihtoehtoina mm. Tapettitalon Pro Finlandia, Herraskartano ja Lukko, K-raudan Vanaja-sarjan tapetit ja Laura Ashleyn valikoima. Lopulta valitsimme Tapettitalon Brita-tapetin harmaana. 


Tapetti tuli kahdelle seinälle ja loput maalattiin Tikkurilan sävyllä G487. Maalien valinta oli myös melkoinen urakka, mutta nyt vuoden seiniä katseltuani en voisi olla tyytyväisempi. G487 on todella kaunis vaalean harmaa ja passaa tapettiinkin täydellisesti.
4 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää! Kiva, että olet taas kirjoitellut juttuja blogiin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet vielä täällä :). Tauko venähti vähän suunniteltua pidemmäksi mutta täällä ollaan taas!

   Poista
 2. "Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty" & "Hiljaa hyvä tulee" - vanha kansa sen jo tiesi. Näillä olen itseänikin lohdutellut, kun remppaamiset venyvät ja paukkuvat...
  Kauniita, ajattomia valintoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Olen täysin samaa mieltä että suunnitteluun kannattaa näissä hommissa panostaa... Etenkin kun tarkoitus on katsella samoja pintoja ainakin seuraavat 20 vuotta :)

   Poista