sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Tuntemattoman kahvikupin arvoitus

Kesäreissulla ostin Kokkolasta Kirpputori Agathasta itselleni Arabian värikkään kahvikupin kuudella eurolla. Tai ehkä teekuppi olisi oikeampi termi jos kupin kokoa katsotaan. Olin jo jonkin aikaa etsiskellyt töihin jotain mukavaa kuppia, mikäs sen parempaa työpäivän(kin) piristystä kuin kauniiden astioiden katselu.
Alla muki kuvattuna työasussaan eli kahvitahrojen peitossa.


Jo tuolloin kesällä, ja vielä uudemman kerran syksyllä yritin Facebookin astiaryhmässä kysellä josko joku kupposen tunnistaisi, laihoin tuloksin. 
Kunnes sittemmin joku kaupitteli samaisessa ryhmässä hyvin saman tyylistä kannua ja kupin nimeksi tätä myöten paljastui Arabia Valpuri.Valpuria on useammassa todella retrossa väriyhdistelmässä, ja sarjaan kuului mukien lisäksi ainakin kulhoja ja kannuja. Koristeen on suunnitellut Gunvor Olin-Grönqvist ja sarja oli tuotannossa 1968-1972. Fourseasons-sivun mukaan tuotanto jäi vähäiseksi koska koriste on altis naarmuuntumiselle. Naarmuinen on omakin kuppini kuten kuvista näkyy. Muuten kuppi on aika käyttämättömän näköinen, sisäpinnaltaan ihan siisti ja ehjä.


Näin sai siis uskollinen työkaverini nimen, ehkä kahvi ja tee maistuu nyt entistäkin paremmalta. Todellinen arjen ilahduttaja muuten tällainen värikäs kuppi, suosittelen muillekin jotka kaipaavat työpäiviinsä vähän lisäboostia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti