perjantai 16. joulukuuta 2016

Työhuoneen sisustusta

Kodin säilytysratkaisut liikahtivat ison pykälän eteenpäin kun työhuoneeseen löytyi vihdoin vaatekaappi. Kärsivällisyys oli hieman koetuksella kaappia etsiessä ja kaikkialla lainehtivia vaatekasoja katsoessa, mutta täytyy sanoa että odotus kannatti, lopulta torista löytyi juuri oikean kokoinen kaappi johon mahtuu loistavasti kaikki arkivaatteet. Kellarissa ja vintillä meillä on lisää säilytystilaa mm. ulko- ja juhlavaatteille.Kaapin alkuperästä ei ole tietoa. Sen ovessa oli valtava peili, jonka poistimme, sillä se tuntui ihan liian painavalta ja epäilytti kestääkö ovi sen painoa pitkään. Alunperin peili tuskin on kaapissa ollut.
Kaapin purkaminen, siirtäminen ja uudelleen kokoaminen oli sellainen projekti että siihen tuskin enää lähdemme, kaappi saa aikanaan mennä talon mukana.Kaapin myötä koko huone järjestyi. Hankimme vieraspediksi Ikeasta Fyresdal-sohvasängyn. Billnäsin työpöytä hankittiin jo aiemmin, sekin Torin kautta.


Työpöytänurkkauksesta ei juuri kuvia blogissa nähdä, koko pöytää harvoin edes näkyy tavaramäärän alta eikä nuo koneet ja piuhat ja jatkuvasti valmiustilassa oleva imurikaan ole järin kuvauksellisia.
Itse pöytä on kyllä kaunis. Sen hakeminen oli hauska reissu, kun pöytä ei kestänytkään kokonaisena nostamista vaan levisi osiin noutopaikassa. Mies sitten joutui huonekaluentisöijäksi (joka häneltä alkaa sujua varsin lupaavasti) ja pöydästä tuli entistä ehompi. Pöytä on peräisin Hämeen sähköstä, jossa se on ollut myyjän isällä työpöytänä.


Juuri kun työhuone alkoi näyttää kivalta ja olin varsin tyytyväinen, että oltiin tällainenkin ponnistus saatu aikaan, otti miehen täti yhteyttä ja kertoi että hänellä olisi nurkissaan vanha harmooni, josta haluaisi eroon. 
No sellaisestahan emme voineet kieltäytyä joten kävimme hakemassa tällaisen kaunottaren kotiin. Nummelan harmoonitehtaan valmistama soitin on jostain vuosisadan alusta, ehkä 1920-luvulta. 

Meillä on molemmilla soittotaustaa, ja tämä on kyllä varsin hauska kapistus. Hieman vaatisi huoltoa eikä jakkaraakaan ole, mutta väliäkös sillä. 

2 kommenttia:

  1. Upeita huonekaluja! Tuo kaappi on oikea aarre.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Olemme kyllä itsekin kaappiin varsin tyytyväisiä, näemmä hyvää kannattaa joskus odottaa :)

      Poista