sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevätpäivitys

On vähän vaikea kertoa mistään kun koko ajan tapahtuu niin paljon.
On rakenneltu kanalaa, suunniteltu kasvimaita, hoideltu taimia. Kasvihuone tuli pihaan ja odottaa kokoajaansa. Tulevan kesän pääprojektit ovat kanala ja kasvihuone, lisäksi ajattelin kasvatella lavoissa hyötykasviviljelmää.
Sää on ollut varsin vaihteleva, väliin on lumi maassa ja väliin varsin lämpimiä hetkiä. Tänäänkin pihalla saimme rakeita, räntää, vettä ja auringonpaistetta. Mutta kyllähän se kevät sieltä hitaasti mutta varmasti saapuu.

Hommaa olisi vaikka millä mitalla mutta olemme päättäneet että se tehdään mikä on pakko, mikä on hauskaa ja mikä huvittaa. Silleen rennolla asenteella ja ilon kautta. Kuitenkin kun päivätöissä joudumme käymään niin mitään työleiriä ei kodista haluta.


Taimien koulintaa riittää. Pääpaino on tomaateissa ja chileissä, mutta mukana myös parsakaalta, kukkakaalta, munakoisoa ja pelargoneja. Vielä ovat aivan hillityssä koossa mutta odotan innolla miltä tämä näyttää muutaman viikon päästä. 


Tontin takareunan metsäinen rinne on tulvillaan sinivuokkoja.


Iltavuoroaamuina olen keittänyt kupin kahvia mukaan ja kiivennyt koirien kanssa "meidän" mäelle. Kevät (-ja kaikki muutkin) aamut ovat niin kauniita.


Ojanpenkoille on noussut leskenlehtiä. Jotenkin nämä kirkkaan väriset kukat ovat vähän absurdin näköisiä vielä niin harmaanruskeassa maassa.


Syksyllä lykin yhteen penkkiin ison läjän sipuleita ja pari perennaa, ja tulosta tulee. Ensimmäisenä kukkaan on tulossa idänsinililja. Lehtiä ja piippoja kasvaa jo kymmeniä, hauskaa nähdä mitkä jaksavat kukkaan asti! Ja vanha mansikkakin siinä vielä puskee uutta kasvua.


Tänä aamuna maisema oli vähän epäkeväisen näköinen...


Myös sisällä on pieni karvainen hortonomi ollut ahkerana.
Tämän kuvassa näkyvän ortopedisen pedin ostin muuten fb-kirppikseltä jokin aika sitten. Aivan ihanan näköinen ruskeine sametteineen ja koirienkin suosiossa.


Tällaiseenkin tänään innostuttiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti