torstai 21. kesäkuuta 2018

Kasvihuoneessa

Kasvihuonekausi mukailee hyvin paljon viime vuotta. Munakoison kasvatus jätettiin väliin ja kurkkujen määrää on lisätty.
Laiskuus ja aikapula on vaivanneet ja välillä on ollut hankalaa ymmärtää miten paljon vettä kasvihuone kaipaa näin kuivilla ja lämpimillä kausilla, niinpä kastelujärjestelmää ollaan saatu viritellä uudelleen useamman kerran. Tuo Blumat-järjestelmä ei saa päästä kuivumaan.


Tomaattien esikasvatus lähti ihan lapasesta, ja niitä onkin nyt useita lajikkeita. Tänä vuonna kaikki siemenistä kasvatettuja. Tässä möllöttää 'Pink charmerin' raakileet.


Myös chilien määrä on melko yliampuva, etenkin kun viimevuotisiakin on vielä reilusti syömättä. Meillä kasvihuoneessa riittää kyllä tilaa mutta tällä hetkellä tuo kastelujärjestelmä rajoittaa taimien määrää, meillä on 2x 12 anturin järjestelmä joten maksimimäärä kasveja tällä systeemillä on 24. 
Kuvassa Aji Rojon podit. Tuo yksi taimi villiintyi ihan täysin ja on ihan täynnä noita mahtavan kokoisia hedelmiä.

Kypsiä Cayenneja päästään ihan kohta jo maistamaan. Cayenne on yksi suosikkilajikkeitani vuodesta toiseen juuri tämän aikaisuutensa vuoksi. Se on myös hyvänmakuinen tulinen peruschili, helppo kasvattaa ja erittäin satoisa.Yrttien ja salaatin kasvatusta kasvihuoneessa haluaisin tehostaa. Basilikaa en ole saanut missään muualla kasvamaan mutta kasvihuoneesta se tykkää. Tämä kasvaa altakasteluruukussa.

Kasvihuone on myös rikkakasvien paratiisi, se kun sijaitsee tuolla pellolla. Jonakin vuonna täytynee se asia ajatella uudelleen, siihen saakka iloitsemme mm. tästä komeasta päivänkakkarapensaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti