keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kerran kirppiksellä

No ihan vähän kävin. Eilen oli eka asunnon näyttö ja piti lähteä koirien kanssa pois jaloista. Enpä keksinyt parempaakaan tekemistä kuin kipaista kirppiksellä. Kassalle kävelin kahden loistavan löydön kanssa.


Jo ennen joulua teki mieli tällaista haarakynttelikköä ja sitä kirppiksiltä katselin mutta niitä näkyi aika huonosti ja nekin mitä näkyi oli kalliita. Saisihan näitä uutenakin mutta tämä hankinta menee niin pahasti turhuuksien puolelle, ettei omatunto antanut sitä kaupasta hakea. 


En myöskään halunnut maksaa siitä paljoa. Tämä sitten löytyi pohjassaan hintalappu 5e. Olin jo jättämässä sitä liian kalliina hyllyyn kunnes huomasin pöydässä -50% lapun, 2,50e oli sellainen hinta jonka kykenin maksamaan.


Ja voi miten ihastuttava se on. Sopivan pieni ja siro, messinkinen ja painava ja pikkuisen vänkyrä. Tulisi jo syksy niin se pääsisi tositoimiin!

Mitä oikeastaan lähdin etsimään (kirppiskeikoillani on usein joku "tavoite", mikä ehkä myös auttaa olemaan hamstraamatta ihan kaikkea ja tietty perustelemaan koko kirppikselle menon :) ) oli synttärilahja retrokeräilijäystävälle. Ja onko parempaa löytöä kuin Seppo Mallatin emalinen Finel-kasari teak-kahvalla! Ihastuttava!


Kannessa olevaa pienehköä vauriota lukuunottamatta kasari on ihan hienossa kunnossa, sisältä aivan käyttökuntoinen. Tämä on kahdesta kasarikoosta pienempi, 14cm halkaisijaltaan ja tosi söpö.


Hintaa 11e, en ehkä itselle olisi tällä hinnalla ostanut (enkä emalia keräile...ainakaan kovin ahkerasti) mutta emalifanille just hyvän hintainen lahja.


Eilen oli ensimmäinen asunnon näyttö, enkä antaisi itselleni ikinä anteeksi jos asunnon myynti jäisi kukista kiinni. 
Lähikukkakauppani tulppaanit tulevat tosi läheltä Keimolasta ja katsokaa näitä värejä. Niin ihana väriyhdistelmä ja paksut, kestävät niput.


 Eikä kaktus jää juuri vähäisemmäksi! Aiemmin Lanttilasta ostettu pikku kaktus iloitsee keväästä pienillä pinkeillä kukilla! Aikamoista, ensimmäinen kerta kun kaktus minun kotona kukkii. Tosin tämä taitaa olla jonkun muun puutarhataitojen ansiota, sen verran vähän aikaa olemme kaktuksen kanssa kimpassa asuneet.

Mutta onko söpömpää, jotenkin ihan koomisen näköiset nuo räikeät kukat muuten niin rauhallisessa kaktuspallerossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti