lauantai 1. elokuuta 2015

Kesän suuri kirppissaalis

Kesä se on kirppistelijän joulu. Reissuilla on poikettu monen monilla kirpputoreilla ja kotiutettu toinen toistaan upeampia aarteita, kotikaupungin kirppiksistä puhumattakaan.

Tässä kooste kirpputoreista joilla on tullut vierailtua ja osa ostoksista.

Ensimmäisenä käytiin taas Vantaalla Lanttilassa. Iso paikka, paljon krääsää ja osittain hyvin kallista, mutta löytöjäkin tehtiin.

Emalinen EKS-vaaka 4e.


Finelin punainen muki 3e. Aika rouheassa kunnossa ulkopinnoilta, mutta päätyy kyllä meidän keittiössä käyttöön. Supersöpö!



Kotimainen Livalin valaisin 15e. Upean värinen ja hienossa kunnossa!


Niin ihana! En tiedä onko tämä lampun lopullinen sijoituspaikka, mutta tällainen söpistyshän sopii kyllä minne vain.

Lyhty 2,50e. Ulkokäyttöön tarkoitetut lyhdyt ovat jotenkin naurettavan kalliita kaupoissa, ottaen huomioon miten halvalla niitä tehdään ja miten vähän niiden ulkonäöllä on merkitystä pimeillä keleillä, ja kun niiden käyttöikä ei mitenkään ikuinen ole, kun tehtävä on valaista tuulessa ja tuiskussa. Näitä ostan kirppiksiltä aina kun sopuhinnalla löytyy, ja tämä yksilö on aivan kauniskin.

Lomareissulle tehtiin diili, että kahdella kirppiksellä pysähdytään. 
Ensimmäiseksi valikoitui Kylähullun kirppis Kouvolassa. Valtavan kokoinen ja hintataso melko kallis (tämän nyt voi kyllä todeta suurimmasta osasta pöytäkirppiksiä). Ensin vaikutti hukkareissulta mutta päätyikin yhdeksi kesän parhaimmista.


Tamara Aladinin Carmen-kääntömaljakko 5,50e. Tämä oli pöydästä jossa oli paljon kotimaista lasia, kaikki muu ihan hinnoissaan mutta jostain syystä tämän hintalappu oli ihan kohtuullinen. Paljonhan näitä on myynnissä mutta yleensä hinnat kympin luokkaa. Kynttilänjalkoja nyt tarvii aina, erityisesti kun odotellaan syksyä ja talvea vanhassa puutalossa.


Mutta tässä sitten kesän paras löytö:

Antti Nurmesniemen Wärtsilälle suunnittelema Lentävä lautanen, valurautapata punaisella emaloinnilla. 
Upeassa kunnossa, joskin jäätävän likakerroksen peittämä, likaongelma hoidettu taikasienellä. Emalissa on pieni särö (näkyy ylemmässä kuvassa vasemmalla). Hintalappu 25e. 
Ensimmäinen ajatus: liian painava pitkin kesälomareissuja raahattavaksi. Toinen ajatus: OSTA, OSTA! Eli pata kainaloon ja menoksi.

Hyvää pataa Pehtoorin kanssa.



Padalle on tarvetta kun vanhat paistoastiat ja slow cooker jäivät palotaloon, ja uutenahan näitä nyt tuskin raaskisi ostaa eikä näin kauniita löydäkään. Sisäosaltaan pata on todella siisti ja rasvattu. Ja on hyvän kokoinen pieneen talouteen.


Toiseksi kirppispysähdykseksi valittiin Kruunukirppis Imatralla. Sieltä ei muuta tarttunut mukaan kuin Havin hauskan väriset kynttilät 3e/paketti. Kynttilöitä on tullut osteltua kirppiksiltä aika paljon, en tiedä miksi niitä myydään siellä niin halvalla. Lanttilastakin ostin Finnmarin käsinvalettuja antiikkikynttilöitä eurolla paketti, ja vielä Kokkolasta kauniita tummansinisiä kruunukynttilöitä 1,50e /3kpl. Miten kenelläkään voi olla liikaa kynttilöitä?


Kotiuduttuamme tuli ystävä käymään eikä auttanut kuin lähteä esittelemään Porvoon kirpputoreja, joita en ollut itsekään vielä ehtinyt kokonaan koluta. Kirppistarjonta on täällä kyllä aivan ensiluokkaista, suuria pöytäkirppiksiä on useita.

Sunnuntaiaukiolot hieman rajoitti valikoimaa mutta kierrokselle saatiin Kellarikirppis, Hertta jota ei enää ollut tai ei ainakaan löydetty, Löytöpiste, Tompan kirppis sekä Kevätkirppis. Sunnuntait näyttävät täällä olevan muidenkin kirppiskiertäjien suosiossa, sillä väkeä oli liikkeellä paljon. Näistä suosikiksi selviytyi Löytöpiste, ehkä isoimman kokonsa vuoksi. Hintatasokin oli ihan kohtuullinen, toki hyllyyn jäi mm. Finelin iso emalikulho, moitteettomassa kunnossa mutta 45e hintalappu ei miellyttänyt.
  
Löytöjä kuitenkin tehtiin:


Iittalan Festivo-kynttilänjalat. Niin kauniita mutta eihän tällaisia itselle tule koskaan osteltua. Näillä oli hintaa pienellä 8e ja isolla 20e. Pöytään jäi vielä viallinen 4-solmuinen sekä ehjä 6-solmuinen, joka tosin näytti olevan kassajonossa perässä tulevan korissa. Ihan kohtuuhinta suomalaisista klassikoista. Ja sopivat niin kauniisti meille, kuten varmasti niin moneen muuhunkin suomalaiseen kotiin!


Ihana korjattu ja verhoiltu vanha tuoli 25e. Tämän bongasi ystävä, mutta oli onneksi julkisilla liikkeellä joten tuoli päätyi meille.


Matot on muuten saatu anopilta, en tiedä onko ihanampaa kuin perinteiset räsymatot vanhassa puutalossa.


Tuolin alla on luonnollisesti omistajan tiedot.


Kaikki munat samassa korissa 5e. Lähinnä korin takia tämän mukaani poimin, mutta käsinmaalatut munatkin ovat aika kivoja.

Viimeinen kirppiskierros tehtiin Kokkolassa. Siellä taas taisteltiin kelloa vastaan mutta kierrettyä tuli Ykköskirppis, Kallentorin kirppis ja Agatha. Näistä suosikki oli löytöjen puolesta Agatha.


Arabian iso muki 6e. Olen etsiskellyt töihin sopivaa kahvimukia ja tässähän se on. Kaunista kotimaista designiä, hyvä koko ja sopiva hinta. Mallista ei ole tietoa, näyttää ihan Marimekolta mutta kyllä tässä Arabian leima pohjassa on.



Aikamoisia aarteita on kesän aikana löytynyt. Kotimaan reissuja on hauska suunnitella kirpputorien mukaan ja etsiä joka reissulle muutama kohde. Isona apuna on tässä ollut Vuolanteen loistava listaus Suomen kirpputoreista.
Itse harrastan pääasiassa itsepalvelu-, ns. pöytäkirppiksiä. Muunlaisissa tavarat ovat aina jonkun hieman asiaa tuntevan hinnoittelemia, eli edullisia löytöjä on hieman hankalampi tehdä.  Pöytäkirppiksillä hintataso on usein aika vaihteleva, ja tosi paljon on ihan ylihintaistakin tavaraa mutta sieltä niitä löytöjäkin sitten joukosta pääsee tekemään.
Uusi kotipaikkakunta Porvoo on kyllä todella kova kirppiskaupunki, joten kirppispostauksista ei tule puutetta olemaan jatkossakaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti