maanantai 11. tammikuuta 2016

Talvitunnelmia Tukholmasta

Vuoden alkuun tehtiin nopea pisto Tukholmaan, kun vapaata tuli pyytämättä ja yllättäen, niin johonkinhan sitä oli päästävä. Anoppi ja appiukko tulivat koiranvahdeiksi ja talonlämmittäjiksi, ja menimme Turusta Viking Gracella yli, päiväksi Tukholmaan ja Amorellalla illalla takaisin Turkuun. Laivoilla oli mukavan väljää ja rauhallista, tammikuu ei taida olla ihan villeintä sesonkia siellä.
Aikataulutus oli siinä mielessä vähän hassu että Tukholmassa oltiin maanantaiaamuna klo 6.30, jolloin siellä oli kovin pimeää, kylmää ja hiljaista. Ruotsalaiset kenties nauttivat hieman pidemmistä joululomista, sillä monet kaupatkin olivat kokonaan suljettuna. Mäkki ja yksi ostari sentään tarjosi sisätilat joissa lämmittelimme ja odottelimme kauppojen aukeamista.

Vilu meinasi tulla mutta päivä saatiin kuitenkin kulumaan ensin Östermalmilla, sitten Gamla stanissa ja loppupäivä Södermalmilla. Kierreltiin kauppoja, kirppiksiä ja vanhan tavaran liikkeitä joita etenkin Södermalmilla on useita. 


Muuta ei nyt kuitenkaan tarttunut mukaan kuin tällaiset vanhan kasvikirjan sivut. Näitä oli vinot pinot myynnissä 25 kruunua kappaleelta liikkeessä, jossa oli myös hienot kokoelmat mm. vanhoja koulutauluja sekä karttapalloja. Siellä olisi ollut myös paljon vanhoja kehyksiä, mutta en jaksanut alkaa sovitella näille sopivia vaan jätin kehysten etsinnän myöhemmäksi. Pitää mietiskellä sopivia, vanhoja voi olla aika haastavaa löytää mutta jospa raaskisi joskus viedä ne vaikka ihan kehystysliikkeeseen.


Mennessä pysähdyttiin myös Salon Radiokirppiksellä sekä Turussa Löytökirppiksellä. Salosta ostin Heikki Orvolan Miranda -jälkiruokakulhon, hintaa 5e. Aika kaunis :).


Turusta lähti mukaan iso Ilves-tölkki kympillä sekä pari muuta hauskaa löytöä. Lepakkotuolin runkoa ensin katselin hintaan 20e, vähän nikottelin hintaa mutta olin lähellä ottaa rungon mukaani silti, kunnes huomasin että koko pöydän hinnat olivat -50%. Pöydässä oli myös kulahtanut unikkokangas tuoliin (alkuperäinen pyyntihinta 70e...) mutta mukaan otin vain jalat. Toivotaan että hienosti patinoitunut nahkainen kangas tulee vastaan jossakin.
Turusta ostimme myös Tupperwaren sipulileikkurin, tällaisen. On muuten näppärä, etenkin kun jokainen kasvisruokaresepti alkaa vimmatulla sipulinpilkkomisella. Leikkuri oli hyvässä kunnossa ja hintaa 6e. 

Yhtään kuvaa ei tullut Tukholmassa räpsäistyä, kun ei juuri hanskoja tarennut ottaa pois käsistä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti