perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuoden 2016 ensimmäinen ilta kului keittiössä

Ilman sen kummempia suunnitelmia tuli kokkailuinnostus, jääkaapin sisältö määritteli ruokalajit. Juli's blogin innoittamana listalle tuli sienipiirakka kuivatuista suppiksista, ja samaan syssyyn valmistuivat pinaattilätyt. Pinaattilätyt on muuten yksi suosikkiarkiruuistani, helppo ja nopea valmistaa ja ainekset löytyvät lähes aina kotoa. 

Tänään annoin nenän määrittää ruoka-aineiden käyttökuntoa enemmän kuin parasta ennen -päiväys, lähes kaikki olivat joulua edeltävältä kauppareissulta ja parhaat päivänsä nähneet. Mutta hyvin kermakin toimi kun vaan ravisteli suurimmat paakut pois.


Kiireettömän kokkailun ainekset. Ostamme munat nykyään isoissa 30 kappaleen kennoissa suoraan tilalta. Keskellä oleva iso Peugeotin pippurimylly löytyi kirppikseltä 3 eurolla.


Piirakkapohja ja sen vieressä sulatettu pakastepinaatti näyttävät ihan avaruusruuilta.


Sienipiirakka sai täytteeksen kuivattuja suppilovahveroita, keltaista paprikaa, punasipulia sekä kerma-kermaviili-munamössön ja juustoa.


Lätynpaisto ei meinannut lähteä ei sitten ollenkaan, ja 90% lätyistä meni ihan muusiksi.


Kunnes sain heittotekniikan kuntoon, kuten lätynpaistossa kai aina käy, vasta viimeiset pari lättyä olivat muotovalioita. Mutta maku ratkaisee.


Narulla kuivuvat tällä välin hairahdukseni Marimekon alennusmyynnistä. Tämän kuvan myötä onkin hyvä lähteä haasteeseen Vuosi ilman uusia vaatteita. Palon jäljiltä meillä on vielä jonkin verran tarpeellisiakin ostoksia tekemättä, mutta tänä vuonna pyrin panostamaan vain pakollisten hankintaan, niidenkin hankkimiseen käytettynä ja jos jotain on pakko hankkia uutena, hankitaan laadukasta ja kestävää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti