sunnuntai 18. kesäkuuta 2017

Lähiretkeilyä

Yö luonnossa on ollut to do -listalla jo pitkään ja vihdoin se toteutui, kun pakkasin yhden koiran ja kimpsut mukaan ja suuntasimme lähimaastoon retkelle. Tällä reissulla ei tarvittu autoa, vaan matka taittui jalkapatikalla kotiovelta lähtien.

Otimme suunnaksi Kytäjä-Usmin Iso-kypärän rannalla olevan laavun. Lähdimme matkaan puoli seitsemän aikaan illalla, teimme pikku pysähdyksen Kaksoislammilla ja Iso-kypärälle ehdimme parahiksi auringonlaskua ihailemaan.
Sää oli lämmin ja iltapala valmistui näissä maisemissa. 
Illaksi lammelle laskeutui iso määrä vesilintuja, kiikarit ja lintukirja olivat kotona mutta oli hauska katsella sukeltajien touhuja.


Yöksi majoitumme laavuun. Yöllä lämpötila kävi alimmillaan 7 asteessa. Makuupussini comfort-lämpötila on 3 astetta, mutta melko vilpoista kyllä oli eikä yhtään vähempää olisi voinut olla päällä. Nyt riitti pitkä kerrasto, villasukat ja tuubihuivi. Koirallakin oli selkeästi vähän vilu, sille ei tullut mitään alustaa mukaan (ensi kerralle muistutuksena) joten se kernaasti otti siivun makuualustastani ja nukkui ihan kyljessä kiinni.
Yö meni kääntyillessä laavun kovalla lattialla. Hieman oli ikävä telttaa, sillä laavun viereen oli joku kerännyt pehmoisen kasan havuja telttapaikalle. Käki kukkui läpi yön.

Vaan oli meillä silti tunnelmaa, tämä oli ensimmäinen yöni yksin metsässä.Neljän aikoihin heräsin katsomaan lämpömittaria ja maisema oli upea.


Aamulla keitin puurot ja kahvit, pakkasin kamat ja käppäilimme Piilolammin kautta kotiin.Ihana irtiotto arjesta, stressinhallintaa parhaimmillaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti