tiistai 27. kesäkuuta 2017

Tulevaisuuden kuusi

Osana Suomi 100 -juhlallisuuksia Itsenäisyyden kuusesta kasvatettiin taimia. Näitä vuoden 2017 tulevaisuuden kuusia myyvät 4H-kerhot, ja niitä istuttamaan on kutsuttu niin seurat, kunnat kuin yksityiset henkilöt. (Vielä ehtii hyvin osallistua: http://www.tulevaisuudenkuusi.fi/ )Kuusen mukana tuli kirja sekä kuusen läheisyyteen kiinnitettäväksi tarkoitettu kuparilaatta.


Istutimme kuusentaimen juhlallisin menoin (maalla hengaillaan aina jumppatrikoissa ja crockseissa, oli juhla tai arki) :). 


Vuonna 1967 Suomen täyttäessä 50 vuotta Itsenäisyyden kuusen siemenistä idätettiin kotikuusia, joita istutettiin yli 30 000 kappaletta ympäri Suomen maan. Yksi noista kuusista kasvaa pappani pihalla eikä pappa anna sitä kaataa vaikka sitä on usein ehdotettu. Tässä asiassa aion olla uskollinen perinteille eikä tätä tulevaisuuden kuusta ainakaan minun luvallani kaadeta <3


Itsenäisyyden kuusen siemenistä koottakoon ja idätettäköön tarpeellinen määrä taimiksi, joita sitten myytäköön kautta maamme kotikuusiksi ja yksilöille ja yhteisöille.

Joka on istuttanut puun, ei ole elänyt turhaan.

1 kommentti: