tiistai 25. heinäkuuta 2017

Sateisen lomapäivän kirppiskierros

Sateentihkuinen lomapäivä houkutteli kirppiskierrokselle Hämeenlinnaan. 
Heti alkuun koimme vähän vastoinkäymistä kun auto hyytyi moottoritielle. Pääsimme sillä kuitenkin onneksi vaivoin usean pysähdyksen jälkeen ensimmäisen kirppiksen pihaan, jonne puolisoni ystävällisesti ajoi tuomaan meille ehjän auton alle ja vei viallisen pois.


Kirppiskierrokselle lähtiessä pitää aina heittää ilmoille jotain toiveita, mitä erityisesti olisi kiva löytää. Useinhan siellä tulee aivan yllätyksiä vastaan sitten kuitenkin.
Nyt toiveina oli Valenciat, Grapponiat ja Pomonat. Näistä 2/3 sain jokseenkin toteutettua. Ja siihen sitten päälle ne yllärit :)
Valenciaa tai Grapponiaa ei usein kirppiksiltä kovin sopuhintaan löydä. Aiemmin viikolla ostin 2e hintaan tassittoman heikohkokuntoisen Valencian teekupin, vähän kuin muistuttamaan siitä että unelmia pitää olla ja jonain päivänä voisi siihenkin astiastoon olla varaa. 
Myös Grapponia-sarjaa olen selaillut nettikirppiksillä ja etenkin viinilasien hinnat ovat saaneet huokailemaan. Tänään nähtyjä olivat siniset kynttiläjalka 80e, kannu 65e ja jalallinen kulho 90e ja nämä kaikki saivat jäädä odottelemaan rikkaampia omistajia. No, toive on universumille heitetty ja jospa niitä joskus vastaan tulisi kohtuullismpaankin hintaan. Tänään Grapponia-saldona oli yksi ruskea pikkulautanen, joka päätyi kuistille kukkasen alle.


Voi huoh näitä Pomona-purkkeja. Tosi harvoin tulee kirppiksillä vastaan ja silloinkin yleensä ylihintaan kuntoon nähden. Nyt löytyi kaksi moitteettomassa kunnossa; mustikka ja herukka. Hinta oli suolainen mutta pöydässä oli -25% lappu, ja harkinnan jälkeen pystyin herukan ostamaan. Ja miten kaunis se onkaan. 


Tuikkukynttilänjalka sinikeltaisessa sävyssä, priimakunnossa ja Nuutajärven tarralla houkutteli, hintaa oli 5 euroa. Näin heti tämän sopivan meille.
Yllätys oli melkoinen kun kotona googlettelin sille Astiataivaan hinnan. Se ei toki esineen oikeaa arvoa kerro, mutta hieno, meille sopiva esine hyvään hintaan toki aina miellyttää kirppistelijän mieltä. 
Kyseessä siis Nuutajärven lasin Alfa, suunnittelija Markku Salo, tuotannossa 1988-1993.


Tämän esineen löysi ensin ystäväni, mutta harkinnan jälkeen hylkäsi sen ja minähän hyökkäsin heti kiinni. 
Rottinkinen tarjotin + 6 lasinalusta, hintalapun mukaan 70-luvun alkupuolelta ja hintaa oli koko setille 6 euroa.
Perhoset näyttävät siipien osalta aidoilta (en tosin ole millään tasolla asiantuntija), ja pikaisen googlauksen tuloksena löysin pari samanlaista settiä samanlaisella pohjalla mutta eri perhosilla. Nopeana ja epävarmana johtopäätöksenä voisi olla jonkinlainen diy-setti, mutta vaikea sanoa mikä on setin tarina.


Sopii kuitenkin niin kivasti meille!! Ja sopii myös kivasti näiden Riihimäen Lumihiutale-lasien kanssa, joita löysin tänään 5kpl!!!!!! Huutomerkit sille, että nämä olivat ekat kirppispöydästä löydetyt Lumihiutaleet. Aiemmat, ahkerassa käytössä olleet on saatu vanhemmiltani ja ostettu fb-kirppiksen kautta. Näiden keräilyn aloitin selkeästi ihan liian myöhään, muistan vielä ohittaneeni näitä monen monta. Mutta sehän se on yksi harrastuksen idea, tavaraa tulee ja menee ja sieltä poimitaan ne omat suosikit milloin ajoissa, milloin myöhässä.Vaatteita jaksan harvoin kirppikseltä ostaa, mutta kenkien kanssa joskus onnistaa. Kuten nämä tammi-kengät. Käyttämättömät kotimaiset nahkakengät ja hintaa 4e. Ihanat!

Ihana oli myös kirppisreissu ystävän kanssa ja jos Hämeenlinnan kirppiksille mielii, niin Parolan aseman loistava lista on hyvä apu! 


1 kommentti:

  1. Oi, tosi kivoja löytöjä! Pomonat on ihania, mutta harmillisen kalliita melkein aina.

    VastaaPoista