maanantai 7. elokuuta 2017

Pari ihanuutta keittiöön

Keittiössämme syödään usein keittoruokia, ja aloin kaivata meille jotain kauniita syviä lautasia. Arkikäytössä meillä on Arabian 24h sarja, mutta olen hankkinut myös matalia ruokalautasia hieman kauniimpina versioina niitä hetkiä varten, kun haluaa vähän kattaa ja fiilistellä.

Kirppikseltä sitten nappasin mukaan kaksi tällaista kukkalautasta. Mitään nimeä tällä kuviolla ei kenties ole, mutta leima on vuosilta 1949-64. Olen viime aikoina viehättynyt näistä Arabian vanhemmista, hempeämmistä kuvioista (sen ainaisen retron ja kirkkaiden värien vastapainoksi) sekä siitä ettei kaikki asiat ole samanlaisia, vaan kauniita astioita voi hankkia vain muutaman kappaleen kattauksia ilahduttamaan.

Näiltä kauniilta kukkalautasilta nautimme jälleen kerran caldo verde -keittoa. Tämä ruoka on todellinen suosikki, suosittelen lämpimästi kokeilemaan! Ohjeita on monenlaisia (myös ilman chorizoa), esim. tämä on hyvä. Facebookin ihanan Rättei, lumpui ja retroi -ryhmän villikseltä huutelin meille Scandia-sarjan juustohöylän. 
Suurin osa Scandioistamme on uustuotantoa, mutta jotain näitä helmiä on ollut hauska hankkia myös alkuperäisinä.

Mikä silmää ilahduttava käytännöllinen esine!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti