perjantai 15. syyskuuta 2017

Eläinlasten kasvua

Koiranpentu on nyt 10kk ja kissanpentu 4kk. Arki on näiden eläinlasten ja setäkoirien kanssa ollut kyllä varsinaista sirkusta, kaikkien totutellessa toisiinsa ja tapoihinsa. Portit, ovet ja tilat ovat tulleet tarpeeseen.


Nyt kissa ja kanat ovat tuoneet elämään sen realiteetin, että matkoille ei enää juuri lähdetä. Koirat voi ottaa mukaan, mutta kissat ja kanat vaativat hoitajan jo paria yötä pidempien reissujen ajaksi.


Kissanpentu on tottunut koiriin hienosti ja ulkoillut jo rohkeasti. Hän on työkissa jonka tehtävänä on pitää hiiret loitolla rakennuksista. Myös naapurit ovat hyvin tyytyväisiä kissasta. 

Kissa on aivan mahdottoman rohkea ja reipas. Aiempien kokemusten perusteella olin varautunut arkaan, huonekalujen alla lymyilevään kissanpentuun, mutta tämä on kyllä eri maata. Hän osallistuu, ei pelkää vieraita, ulkoilee rohkeasti ja on lähdössä koirien matkaan lenkille. Kissa opettelee koirien kanssa leikkimistä ja nuorimman koiran kanssa sujuu jo painileikit.

Alkuun pidimme koirat porttien takana ja kissa sai olla vapaasti. Jo muutamassa päivässä se alkoi aika reippaasti tehdä tuttavuutta koiriin. Sisällä yhteiselo lähti käyntiin tosi hienosti, ulkona alkuun koirista oli hauskaa ajaa kissaa milloin minnekin, mutta valvotusti ja ohjaamalla on myös kimppaulkoilut hyvällä mallilla. Kissa tykkää ulkoilusta ja on ollut jo työpäiviä ja öitä yksinään pihalla.

Hieman päänvaivaa on tuottanut kissan ruokinta, jonka olemme järjestäneet kellarin portaisiin, ovi suljettiin haalla raolleen. Alkuun ovi unohtui vähän väliä auki ja koirat kävivät tyhjentämässä kissan ruokalautaset. Pari kertaa myös koira on tunkenut itsensä ovesta haasta huolimatta, mutta tuotekehittely jatkuu jotta kissan ruuat ja hiekkalaatikko saisivat olla koirien neniltä rauhassa.
Myös koiranpentu on täyttänyt kaikki odotukset. Hän on harrastuksia ajatellen hyvin potentiaalinen ja kotioloissakin alkaa tavat olla hallussa.

Koirat ja kissa ovat muodostaneet lauman jossa kaikilla on hyvä olla. Meillä lemmikkien kanssa on tärkeää että arki toimii ja kaikilla on turvallinen ja kotoisa olo, ja siihen on tällä kokoonpanolla nyt päästy.  

1 kommentti:

  1. Meille tuli viime vuoden alussa kaksi kissanpentua samaan aikaan - kiitos kissahöperön mieheni, joka toi salaa yhden kissan sijasta kaksi. Oli siinä menoa ja meininkiä, kun kaksi viikaria pisti tuulemaan niin, että matot senkuin lentelivät ja milloin mikäkin kaatui. Huh, onneksi ne ovat nyt jo sen verra kasvaneet, että käyttäyvät jo "ihmisiksi" :D

    VastaaPoista