perjantai 6. heinäkuuta 2018

Diy villiyrttijauhe ja muodikkaat vihersmoothiet

Villiyrtit tarjoilevat satoa jo aikaisin keväällä, paljon ennen kuin laiskan puutarhurin kasvimaa. Niistä saa kivasti tuoretta smoothieihin, ja onhan nämä kauniin vihreät juomat myös niin muodikkaita ja instakuvista tuttuja.
Vedän itse aika hc-smoothieita ja välillä tosi outojakin makuyhdistelmiä, esim. selleri smoothiessa on yksi suosikeistani. Mutta voi vihersmoothie olla ihan hyvääkin ja villiyrtit ovat suurimmaksi osaksi melko miedon makuisia.

Suosikkiaineksia smoothieissa ovat vuohenputki, nokkonen, lipstikka, selleri, pinaatti, avokado ja nesteinä käytän pääasiassa eri kasvipohjaisia maitoja, lähinnä kaura- ja mantelimaitoa ja usein lisään lorauksen omena- tai sitruunamehua.  Ja jotain suutuntumaa pitää myös olla, sitä yleensä saa siemenistä. Auringonkukansiemenistä tulee myös hyvää makua. 
Viime kesänä kuivaamani nokkoset jäivät aika heikolle käytölle, joten päätin tänä kesänä käsitellä villiyrtit suoraan viherjauheeksi, jota voi sitten lisätä puuroihin tai smoothieihin tai oikeastaan mihin tahansa. Ämpärillisestä vuohenputkea, nokkosta, poimulehteä ja voikukkaa tuli pieni lasipurkillinen tehojauhetta talven ankeisiin arkiaamuihin.
Ämpärillinen villiyrttejä mahtui kuivuriin juuri ja juuri, ja kuivuessaan ne levittivät taloon ihanaa tuoksua. Myös valmis jauhe tuoksuu erinomaiselta. Jauhoin jauheen ihan sauvasekoittimella, ja sen olisi voinut ehkä vähän sileämmäksikin jauhaa mutta omaan käyttöön menee noinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti