torstai 22. tammikuuta 2015

No katsotaas mitä tästä tulee...

Yhtäkkiä se iski kaiken kirppismyynnin ja yksinkertaistamisen keskelle: himohamstraus. Yksi kirppiskäynti ystävän kanssa käynnisti lumipalloefektin vailla vertaa, ja tänään oltiin tilanteessa jossa mies ihmetteli, mihin aion kaiken hankkimani kaman laittaa, mikäli tahti jatkuu samana.
Aiemmin on tullut blogattua käsitöistä ja koirista, mutta jospa jatkaisi kotiblogilla ja yhdistäisi nämä sitten jossain vaiheessa ja lisäisi ripauksen ruuanlaittoa? Hmm, katsotaan mihin alku johtaa.

Esittelyjä seurannee jatkossa enemmän mutta lyhyesti: kolmekymppinen pariskunta ja kaksi koiraa asustaa 80m2 rivitalokolmiota Etelä-Suomessa. Haaveilemme maallemuutosta ja pienimuotoisesta farmauksesta; kanoista, lampaista, suuresta kasvimaasta... Viihdymme metsässä ja mökillä.

Alkuun esittelen muutaman talvisen asian.


Talven suosikit jatkuvat samoina vuodesta toiseen. Värit toistuvat kuvassa huonosti, mutta taaemman Aalto-tuikkukipon sain joskus taannoin ystävältä lahjaksi. Se on ihmeellinen esine; se löytää paikkansa asunnosta kuin asunnosta ja näyttää aina yhtä ihanalta. Joka syksy kun kaivan sen kaapista ihailen sitä koko talven. Ja tosiaan aina sille löytyy sopiva paikka, jossa se näyttää hyvältä. Toiset vain ovat onnistujia! Tänä talvena se sai seurakseen lahjuksena eräältä yritykseltä Kivi-kipon. Ja wau, tämä petroolinvärinen kivi on aivan täydellinen kaveri! Nuo kaksi ovat niin mahtava pari. Vaikka kynttiläkausi alkaa olla ohitse, nämä saavat vielä hoidella meidän viimeiset tuikut. Lisää ostetaan sitten ensi syksynä.


Olohuoneeseen tuli syksyllä ostettua verhoilua odottava nojatuoli raheineen, ja siitä aiheutuikin lampun tarve. Eipä löytynyt sopivaa lähempää kuin New Yorkista. Miehen lähetin jo työmatkallaan lamppua hakemaan, mutta nepä olivat loppu ja päädyin tilaamaan lampun nettikaupasta. Toimitusaika oli useampi kuukausi, mutta toissapäivänä toi DHL:n poika lampun ovelle. Tänään kävimme Ikeassa etsimässä sähkösettiä, ei löytynyt mutta Biltemasta löytyi, tosin jouduimme ostamaan erikseen kannan sekä setin jossa on johto, pistoke ja kytkin. Mies sitten sähköpuuhiin, ja kyllä tuli hieno. Metallinen kupu tosin kuumenee sen verran että lamppu lienee parasta vaihtaa hehkulampun sijaan energiansäästölamppuun. 


Vaan on se ihana! Tällainen messinginväri näyttää niin ihanalta! Vieressä rahapuu jonka ostin miehelle hänen muutettuaan tähän asuntoon n. 3 vuotta sitten. Ihmeitä tapahtuu, tämä rahapuu on nimittäin kukoistanut ja kasvanut siitä saakka. Todella hieno ruukku löytyi Valintatalosta muutama vuosi sitten, harmittaa vieläkin etten ostanut useampia.


Tässä sitten vielä olohuoneen sisutusta. Verhoilua odottava Raimo Räsäsen Iskulle suunnittelema Ritz-tuoli löytyi FB-kirpparilta 15 eurolla. Lamppu tosiaan tilattu Westelmiltä (suosittelen tsekkaamaan, siellä on vaikka mitä ihanaa!), kynttilänjaloista messinkinen on lahja äidiltä, tinainen kirppislöytö (1e), kaktukset tänään hankittuja; toinen Ikeasta, toinen Lanttilasta (2e), levysoitin kotikotoa ja verhot joulupukin tuomat (=itselle joululahjaksi ostetut) Marimekon Fokukset. Penkin teki mies kun ei sopivaa löytynyt kaupoista. Penkin alla oleva keskeneräisiä sukkia sisäänsä syövä palli on kirppikseltä 10e.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti