lauantai 25. huhtikuuta 2015

Heräämisiä

Muutaman lämpöisen päivän jäljiltä alkaa pihalla näkyä heräämisen merkkejä. 
Muuttotoiveiden vuoksi ei ole oikein tullut puutarhaan tänä keväänä panostettua. Chilin taimia laitoin itämään mutta en saanut aikaiseksi kaivella kasvivaloja esiin, ja muutenkin taimet jäi vähän huonolle hoidolle ja päätyivät roskiin. Täytynee metsästää chilifoorumilta jonkun muun kasvattamia, sen verran on kyllä chilejä tullut syötyä että mielellään niitä itse kasvattaisi.

Moni muu, yllättäväkin tyyppi sen sijaan on pihalla keväästä innoissaan.


Saimme häälahjaksi kolme marjapensasta; puna-, viher- ja mustaherukan. Mustaherukka vietiin mökille mutta puna ja viher asustavat omassa pihassa. Jo viime vuonna saatiin maistiaisia, tänä vuonna toivottavasti enemmän. Yllä olevassa kuvassa viherherukan kevätriemua.




Kukkapenkkien hoito ei oikein ole ottanut onnistuakseen. Jotain satunnaisia kukkasipuleita on tullut multaan tungettua ja jotain tällasta sieltä nyt kasvaa. Viime kesänä ostin ja tapoin särkyneensydämen, ja muutenkin on enemmän tullut karsittua kuin kasvatettua. En oikein ole päässyt aiempien asukkaiden filosofiaan kiinni, enkä ole tajunnut mitä kasvaa tarkoituksella ja mitä vahingossa. Voikukkaa ainakin on paljon.


Yllä olevasta penkistä vedin mielestäni kaiken ylös, kun se viime kesänä oli täynnä liljakukkoja. Kaikki eivät näköjään karsinnasta hätkähtäneet.


Näille ilmeisesti ei tänä kesänä tule käyttöä, kun niitä taimia ei tosiaan ole... Ellei sitten laita omaisuutta valmiisiin taimiin.
Chilien lisäksi amppelitomaattia täytyy saada ja ämpäriperunaa voisi kokeilla. Sitten kai vain kesäkukkia. Ja ehkä kasvilavaan jotain, salaattia ainakin. Ruohosipulia ja monivuotinen valkosipuliprojekti siellä onkin jo valmiina.


Viherherukka



Punaherukka

Luumupuu



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti