sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Kesäloman ensimmäinen viikko

Ensimmäinen kesälomaviikko on vietetty. Olimme alkuviikon Lontoossa, yksi päivä meni kotona pihahommiin. Eilen kävin ystävien kanssa Korjaamon Päiväkirjaklubilla ja sen jälkeen tapaksilla Bar Teoksessa Runeberginkadulla. Suosittelen lämpimästi molempia. Päiväkirjaklubi houkutteli kaivamaan omankin päiväkirjan esiin vuodelta 1995. Teinityttöjen huolet on jotenkin niin liikuttavan universaaleja; pojat on ihania, vanhemmat on kamalia ja kirjoitukset ovat täynnä unelmia ja isoja tavoitteita ja aikomuksia. 

Lontoossa kierreltiin Camden townissa, Oxford streetillä ja Hyde parkissa. Käytiin Fullersin panimolla kierroksella ja Natural History Museumissa. Mukavaa kiireetöntä shoppailua ja lomailua. Muutamassa charity shopissa tuli poikettua mutta ostokset jäivät tekemättä.
Eilen poikkesin myös muutamalla siivouspäivän kirppiksellä sekä omalle paikkakunnalle avatussa antiikkiliikkeessä. Ostin nipun Fiskarsin vanhoja haarukoita ja veitsiä nostalgia-aterioita varten. Loma-aamiaisia on nautittu pitkään ja hartaasti kauniista astioista ja kyllähän se ruoka niistä vaan paremmalle maistuu. 

Sitten pihan kuulumisia. 
Muutamassa puutarhamyymälässä tuli poikettua, mutta parhaat löydöt tässäkin lajissa tehtiin kirppikseltä. Puutarhamyymälässä ei koskaan ole sitä mitä sieltä olen etsimässä, netistä tilaaminen on tietysti vaihtoehto mutta melko tylsä sellainen. Kestosuosikkini verenpisara. Tällä kertaa pihapöydän ilostuttajana. Talvehtimaan en ole näitä saanut kun ei siihen oikein ole tiloja. Kevyesti harmittaa kyllä ostaa joka kevät uusi monivuotinen kukka.


Etualalla kukintaansa lopetteleva luumupuu. Viinimarjapensaat ovat hyvässä kasvussa ja kukassa. Aidan vierellä olevat kasvusäkit saivat tänä vuonna sisäänsä perunaa. 


Tämä näyttää kanitarhalta mutta siellä asuu retiisejä ja pinaattia. 


Lavan on nyt vallannut valkosipuli ja ruohosipuli. Yhteen nurkkaan saatiin hieman mahdutettua salaattia.


Puutarhan vahdit ja ahkerat kukkapenkkien tallaajat.


Pajuamppelissa miljoonakelloa kolmessa värissä.


Viiniköynnöksen tomera silmu. Hitaasti lähtee viiniköynnös kasvuun keväisin. Köynnös on paikallaan nyt kolmatta kesää, jokohan saataisiin rypäleitä maistaa...

Kuvattujen lisäksi kirppikseltä tarttui mukaan vielä mustasilmäsusannaa ja amppelitomaatti. Etupiha kaipaa vielä kesäkukka-amppelia, mutta sitten pitäis hankinnat olla suurimmaksi osaksi tehtynä...ainakin alennusmyynteihin asti.


Silmänruuan sisäinen vastine, pekoni-sieni-aurajuustopyörylät joihin ei vaan kyllästy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti