maanantai 11. toukokuuta 2015

No huh mitä löytöjä

Viime aikojen kirppistelyt ovat olleet varsin satoisia. Tavaraa on tullut kotiutettua aikamoinen määrä, mikä on tietysti siihen nähden hieman ristiriitaista että talokaupat junnaavat yhä paikallaan... Tämän rivarikämpän kaapit ovat kyllä aika ääriään myöten täydet. Vaan sepä ei hamstraajaa paljoa hidasta.


Ensimmäinen löytö oli ilmainen hankinta fb-kirppikseltä. Tätä tulevaisuuden retroa. Mukana tuli kassillinen kaikenlaista sälää, jota tällä hetkellä jemmaan autossani, ettei kanssa-asuja huomaisi, että meillä on ongelma...

Eilen mökkireissullta palatessa pysähdyimme Hämeenlinnassa Hämeentien kirppiksellä. Se olikin huippu paikka, paljon tavaraa ja hintataso paljon järkevämpi kuin pääkaupunkiseudulla.


Finelin pieni emalikulho, melko elämää nähneessä kunnossa. Hinta 2e.


Vanha dymokirjoitin, 1e. Dymoa on tehnyt jo pitkään mieli, mutta lukeutuu siihen krääsäosastoon jota ei viitsi uutena ostaa.


Ja paras kaikista: Timo Sarpanevan Opa-kahvipannu! Muotoilu miellyttää silmää suuresti, mutta kohtuuhintaista ei ole sattunut silmään. Nyt sattui, kunto täysin käyttökelpoinen ja hintaa 20e. Tämän ihanuuden myötä meidän taloudessa siirryttiin pannukahvin aikakauteen. Ensimmäiset pannukahvit jo keittelin, join ne juhlavasti rillimukista ja ai ai, kyllä maistui.


Viherkasvit ja ruukut ovat tuoteryhmä joita ei paljoa kannata kaupoista ostella. Tällä anopinhampaalla ruukkuineen hinta 1e. Alla vanha Kilta-lautanen, meillä on tällaisia 80-luvulta peräisin olevia perintölautasia, joiden lasitus alkaa valitettavasti olla siinä kunnossa ettei niiltä tee enää mieli syödä. Siirtyvät siis ihailtaviksi kukkien alle.

Tänään sitten vapaapäivän pyöräretki paikalliskirpparille. Ensin vaikutti hukkareissulta mutta sitten alkoi löytyä vaikka mitä. Hamstraamista hieman vaikeutti se että olin tosiaan pyörällä liikenteessä ja ostokset piti saada mahtumaan selkäreppuun. Tiukkaa teki.Helena Tynellin Riihimäelle suunnittelema Pala-maljakko, hinta 5e. En ollut kyllä uskoa silmiäni hintalapun nähdessäni, maljakko on erinomaisessa kunnossa ja ihanan värinen. En ole tämän Riihimäen värilasin ylin ystävä noin yleisesti, mutta tämä on kyllä kaunis.


Decembren peltipurkki 3e.


Iittalan Ote-lasit, vanhaa mallia 5e/kpl. Meillä on näitä ennestään ihan arkikäytössä ja näitä aika harvoin tulee missään vastaan. Ote-sarjahan on edelleen tuotannossa mutta tämä kyseinen lasimalli ei.


Arabian Liekki-kasari (Ulla Procopé) 4e!!!!! Mikähän hinnoittelukeiju siellä oli oikein käynyt, tämäkin aivan käytettävässä kunnossa. Tällaisessa äiti valmisti ruskean kastikkeen kun olin pieni. Ehkä Liekin kunniaksi meikäläinenkin kunnostautuu kastikeasioissa. Ostin jokin aika sitten Torista Arabian Kokki-padan (yhdessä toisen uunivuuan kanssa hinta 30e) koska arvelin ettei Liekkejä enää löydy. Tämän kaverina oli muitakin Liekki-sarjan astioita mutta tyydyin nyt tähän söpöön pieneen kasariin.Ja vielä; Arabian kukkaruukku (Richard Lindh). Arabian ruukut ovat niin ihania, mutta harvoin tarjolla. Tällä oli hintaa vähän reippanlaisesti 12e, mutta eihän tätä voinut hyllyynkään jättää kun tällaisen kerran menee löytämään. Kasvi tähän täytyisi vielä bongailla, tällä hetkellä ei ole yhtään ruukkua kaipaavaa kotona.


Aarteet! Taustalla vielä 2e hintainen Selänne-leffa, on jäänyt näkemättä ja tuli edullisemmaksi ostaa kuin vuokrata. Tämä lähtee katsomisen jälkeen kiertoon. 
Täytyyköhän kahden superpäivän jälkeen pitää pieni tauko? Tosin haluaisin löytää Riihimäen Lumihiutale- sekä Grapponia -juomalaseja ja niitähän tässä nyt ei ole vielä yhtäkään, joten ehkä etsintäreissuja täytyy vielä jatkaa.Minulle tässä design-kamassakin on tärkeää käytännöllisyys, en ihan lämpene pelkille koriste-esineille vaan mielelläni otan tavarat käyttöön. Ja hyvinhän nämä näyttäisi meille sopivan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti