sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Tervetuloa kevät!

Sain syntymäpäivälahjaksi aivan ihanan yllätyksen; mökkiviikonlopun Pirkanmaalla Längelmäveden rannalla, kaukana korvessa vailla sähköä ja vettä rakkaimpien seurassa.


Maisemat oli ihan kerrassaan upeat ja mökki todella toimiva ja tunnelmallinen. Vielä viikolla tuli puheeksi, että Tampereen seutukin voisi olla kiinnostava paikka asua, enkä yhtään arvannut että siellä viettäisin tulevan viikonlopun. 

Perjantaina ensimmäinen etappi oli Havin tehtaanmyymälä  Riihimäessä, missä on ollut pitkään aikomus käydä. Täältä valittiin viikonlopulle kynttilät (itsehän en vielä kyllä tiennyt mihin olemme matkalla), ja vähän niitä tuli hamstrattua ylimääräisiäkin. Oli muuten edullista ja hyvä valikoima, ehdottomasti uusi käynti on suunnitelmissa syksyllä.

Kynttiläsaalis ja photobomber :D. Myös servettivarastot täytetty muutamaksi vuodeksi.

Perille päästyämme ihmettelimme hetken hiljaisuutta, sitä ettei naapureita tosiaan ole missään ja miten kaunis luonto mökkiä ympäröi järvimaisemasta puhumattakaan. Saunottiin, syötiin ja pelattiin. Rauhoituttiin ja nautittiin. Illalla iso parvi joutsenia laskeutui järvelle. 

Lauantai valkeni pilvisenä ja tuulisena.  Meillä on perinteenä valmistaa synttärisankarille toivomusten mukainen kakku (toivoa saa lähinnä makea/suolainen -vaihtoehdoista). Toiveeni oli jälleen suolainen kakku joten aamiaiseksi nautittiin herran valmistamaa ihanaa poro-piparjuuri-omena -voileipäkakkua. 
Kakkuaamiaisen jälkeen kävimme läheisellä laavulla, mutta makkarat jäivät paistamatta kun tuuli puhalsi niin että järvi oli vaahtopäillä. Laavulla kuitenkin istuskeltiin hetki ja ihmeteltiin keväistä heräävää luontoa.
Illalla saunottiin taas pitkään (mökkisaunassa 2 tuntia tuntuu olevan minimiaika, tällä reissulla taisi molempina iltoina vierähtää kolme...), edellisen illan tapaan myös pulahdimme viileään toukokuiseen järviveteen. 
Saunan jälkeen valmistimme illallisen grillikodassa; karitsan grillikiekkoja ja kasviksia sekä juustoja.
Loppuilta sitten tunnelmoitiin, pelattiin ja nautittiin rauhasta. 
Uutena pelinä Salaisuuksien saari. Ihana peltilaatikko ja hyvä peli! Virkistävää, että peliä pelataan yhdessä eikä toisia vastaan. 
Yöksi köllähdettiin parvelle. Ja mies oli pakannut tietämättään
mukaan lempparilakanat. Maija Louekarin Siirtolapuutarha on tällä hetkellä ihan suosikkikankaani.


Ja sitten vielä synttärilahja. Rillimuki! Aikamoisen vaivan oli herra nähnyt tätä hankkiessaan. Uskaltaisikohan sen kuitenkin ottaa käyttöön? Mitä jos rillit irtoaa astianpesukoneessa?


Tänään ajelimme kotiin (kirppiksen kautta, tästä lisää...) ja lähtiessä, sen lisäksi että paukautimme uuden automme päin puuta, näimme liikuttavan pienen hirven vasan emoineen. Vasa oli aivan mökiltä lähtevän tien varressa, yritti kyllä kovasti karkuun mutta hontelot takajalat eivät aivan vielä kantaneet. Kuvia emme viitsineet jäädä ottamaan, kun jo autolla ohi ajelu selvästi pientä hirviperhettä hermostutti.

 Huikea viikonloppu, josta nautti koko perhe. Mieli on levännyt ja kiitollinen.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti