lauantai 12. maaliskuuta 2016

Puutarha se on pienikin puutarha

Ja vaikka sijaitsisikin sisällä. Lomareissulla tuli puheeksi kevätkylvöt, ja nyt taitaa olla niin että ne jäävät tältä vuodelta tekemättä kun sadonkorjuuseen mennessä toivomme jo asuvamme uudessa kodissa, eikä meillä ole vielä tietoa missä se mahtaa sijaita.

Mutta kevätaurinko houkuttelee upottamaan sormet multaan asumisoloista viis.


Rairuohoa Arabian kirppistasseille. Näitä on tullut napattua mukaan aina kun on halvalla löytynyt (hinnat yleensä 0,20-1e) ja ovatpahan muuten käyttökelpoista tavaraa. Kuten nyt, eikä näitä ollut vapaana kuin kaksi.


Vanha rahapuumme rehottaa villisti ja oli valmis luopumaan kahdesta lapsestaan. Internetissä ja kukkakirjoissa kasvien lisääminen on aina helppoa, ne juurtuvat nopeasti jne mutta saas nähdä. Kaksi pikku pistokasta pääsivät nyt kuitenkin omiin ruukkuihinsa.
Samaan syssyyn muutkin huonekasvimme (= marraskuunkaktus, reunustraakkipuu, jukkapalmu, joku fiikuksen sukulainen sekä anopinhammas) saivat tälle keväälle ensimmäiset lannoitteensa. Helpomman kautta toki käytössä on Biolanin lannoitepuikot, joita tulee pakkauksen ohjeen mukaan lisätä 1-2kk välein. Jotta toukokuussa sitten uudelleen.

Niin ja vielä kevätkylvöihin, jäi mietintään pitäisikö kuitenkin vähän yrttejä yrittää saada menestymään ruukussa? Eihän ne yleensä onnistu mutta jos nyt? Vähän basilikaa, timjamia, oreganoa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti