keskiviikko 16. maaliskuuta 2016

Sytykekokkailua

Talvi vanhassa puutalossa alkaa taittua kevääseen. Talven aikana on poltettu aikamoinen määrä kynttilöitä, ja heti syksystä aloin jemmata kynttiläntumppeja säilöön mahdollista myöhempää käyttöä varten, Jovelan Johannalta oppineena.

Sopivaa kattilaa katselin kirppiksiltä aina muistaessani, ja lopulta löytyi tällainen hauska oranssi emalikattila. Päädyin käyttämään vesihaudetta ja sulatusastiana toimi vanha lasipurkki, joka olisi kyllä voinut olla aavistuksen suurempi.


Kynttilänpätkiä oli monenkokoista ja väristä. Huolellisen värisuunnittelun jälkeen päädyin etenemään valkoisesta vihreään, siitä siniseen ja lopulta violetin kautta punaisempaan.


Sytykkeen sisältöinä oli vajaa paketti vanulappuja ja vessapaperia. Jäätävän sotkun ja ongelmien sijaan tämä oli kyllä yllättävän siistiä ja helppoa. Steariini hyytyy nopeasti eikä liiemmin roisku minnekään. 
Seuraavalla kerralla ei kannata vanulappuihin laittaa kahta steariinikerrosta. Yhdellä kun syttyy paremmin.


Näillä nyt sytytelläänkin sitten muutamaan otteeseen, riittänee tulevillekin talville. Ja ovat kyllä todella hyviä, vähintään kuten kaupan sytykkeet elleivät parempia. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti