perjantai 29. heinäkuuta 2016

Kesäelämää

Kesäloma antaa vielä odottaa itseään, mutta tunnelmaan on päästy helteiden ja ihanien kesävieraiden ansiosta. 

Siinä on kesämeininkiä, kun tupa on täynnä väkeä ja puhetta, koirat siellä lasten ja aikuisten joukossa. Keittiön lattia täynnä hiekkaa ja terassilla kasa crocseja. On nautittu kesäherkuista ja avovesistä, metsästä, lämpimistä illoista. Oman pihan mustikoista, viinimarjoista ja kantarelleista. Raavittu hyttysenpuremia ja valvottu hikisinä kuumia öitä.

Kamerassa on uusia kuvia nolla mutta puhelimeen on joitakin hetkiä tallentunut.


Kesä on antanut sadetta ja paistetta sekä lämpöä. Kesäkeli on kohdallaan kun ei tarvitse sukkia ja järvessä tarkenee uida, eipä sen muuten niin väliä.


Olemme pitäneet kesäistä koirahoitolaa, ensin oli ystävän koira kylässä muutaman viikon ja heti kun se lähti kotiinsa, tuli tilalle toisen kaverin koira. Mahtuuhan niitä tänne ja on kiva jeesata tuttavia, kun tietää miten ärsyttävää se hoitopaikkojen miettiminen on. Kolme koiraa menee oikein hyvin niin kauan kun ei tarvitse reissata mihinkään eikä kukaan sairastu.


Kesäherkkuja on nautittu antaumuksella eikä kesäruokaa ilman tuoreita kasviksia ja salaatteja. Tässä esimerkki Reko-jaon jäljiltä; ahvenfileitä, kantarellikastiketta, härkäpapuja, tomaattisalsaa ja fetasalaattia, fetajuustoa ja härkäpapuja myöten kaikki paikallista tavaraa.Alla kuva-aineistoa kesän oivalluksesta; miestyövoiman käyttö kynsien lakkaamisessa. Aiemmin tätä olen jo hyödyntänyt hiustenleikkussa sekä -värjäyksessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti