sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

Luonnonkosmetiikka

Kuin varkain luonnonkosmetiikka on alkanut vallata alaa kylppärin kaapeista. En ole mikään kosmetiikan suurkuluttaja enkä ollenkaan kokeilunhaluinen. Mieluiten käyttäisin vain varmoja, hyväksihavaittuja tuotteita vuodesta toiseen ja harmittaa suuresti, etten ole esim. luottoripsiväriä vielä löytänyt.

Jopa itsekin yllätyin siitä että olin melko skeptinen näiden luomutuotteiden suhteen. Aiemmin kerroinkin että olin nuorena suuri The Body Shop -fani, mutta sielläkin luonnollisimmat tuotteet olivat jotenkin vaikeita, hyvänä esimerkkinä ihokarvojen poistosetti jossa levitettiin sulaa sokeria jaloille ja leviteltiin lastalla... melko sotkuista etten sanoisi :). 
Ihoni on kuivuuteen taipuvainen ja herkkä, ja sekin vähän epäilytti miten nämä kasvimössöt herkälle iholle sopivat. Mutta hyviä tuotteita olen suositusten perusteella löytänyt, niin hyviä että ajattelin ne täälläkin jakaa suositusten kera. 

Kemikaalirasituksen vähentäminen on paljon ollut mielessä, ja onhan se jotenkin tosi hullua mitä myrkkyjä päivittäin käsittelemme, etenkin kun samalla tarkkailee tiettyjen sairauksien ja ongelmien lisääntymissä niin meissä ihmisissä, eläimissä kuin luonnossa. Kovia aikoja tässä eletään, mutta onneksi jonkinlainen paluu luontoon on jo ainakin osalla ihmiskunnasta käynnissä.Plante systemin aurinkovoiteen ostin viime kesänä Amsterdamista.


Ensimmäisten joukossa hyllylle tiensä löysivät latvialaisen Madaran tuotteet. Shampoo ja suihkusaippua eivät varsinaisesti ole luonnonkosmetiikkaa mutta jotain sinne päin kuitenkin.
Mutta näille kasvotuotteille annan kyllä lämpimät suositukset, ovat parhaita mitä olen pitkään aikaan käyttänyt. Nokkosvoide oli talvi-iholle aivan ässä, ja tätä syväkosteuttavaa on jo toinen purkki menossa. Todella sopivia herkälle iholle ja imeytyvät nopeasti, inhoan sellaisia rasvaisen tuntuisia limaisia voiteita. Näitä muuten käyttää meillä myös mies. Jostain syystä miesten ihonhoitotuotteet ja erityisesti voiteet ovat koostumukseltaan usein paljon parempia kuin naisille suunnatut vastaavat.
Näiden lisäksi on käytössä myöskin kasvovesi joka näköjään jäi kuvasta.


 Toinen ihastukseni oli kotimainen Flow-kosmetiikka. Ajatelkaa, lähellä (Hyvinkäällä) tuotettua kosmetiikkaa täysin luonnollisista raaka-aineista. Aika siistiä!
Myös Flow'n tuotteet ovat yllättäneet positiivisesti. Käytössä on toistaiseksi mustikka puhdistusvoide sekä ruusukasvovesi, molemmat aivan ihania.


Kylppärin hyllyltä löytyy Santen hoitoaine. Ja arvatkaas mitä.  Tämä marketin hyllyiltä varsin kohtuulliseen hintaan löytyvät Santen Family -hoitoaine on koostumukseltaan täsmälleen samaa kamaa kuin lähes kulttimaineeseen noussut Santen Brilliant Care. Siis juuri samaa ainetta eri tuubissa ja eri hinnalla. Täällä lisää asiasta. Santen Family-hoitoainetta myyvät ainakin S-ryhmän kaupat. Ja itse ainakin tykkään! Sekä hinnasta että itse tuotteesta.


Pikkuhiljaa olen yrittänyt vaihtaa myös hammastahnat fluorittomiin ja luonnonmukaisempiin. Frantsilan yrtinraikas oli ainakin ihan kelpo tavaraa ja jätti hengityksen raikkaaksi, mikä tahtoo usein olla näissä hippituotteissa se miinuspuoli.

Joko teillä käytetään luonnonkosmetiikkaa? Omaan kosmetiikkavalikoimaan ainakin nämä tuotteet ovat kyllä tulleet jäädäkseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti