sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Lokakuun tunnelmia


Lukuisia teekupillisia, lähileipureiden leipiä Rekosta. Rekosta haettu myös kassikaupalla vihanneksia. Tilattu puolikas poron vasa sekä karitsanlihaa ja lankaa. Kananmunia haettu luomutilalta.


Juurekset ja kaalit (sanoinko jo, että Rekosta...) ovat parhaimmillaan. Uunissa hautuu kaalilaatikko. 


Metsäretkiä, niitä ihania metsäretkiä. Onko kauniimpaa kuin sammaleinen metsä ja kuusenrangat. Polut siellä risteilemässä.


Kuistilla pelakuut vielä kukassa ja nuppuja on vaikka kuinka. Valaistuksena valosarja . En alkuun yhtään syttynyt valosarjoille sisällä, mutta ykskaks niitä on jo useampi kappale. Ehkä vieläkin mielestäni pikkuisen mauttomia mutta jotenkin tuo valo on niin pehmeää ja suloista, ja ihanaa kun se on ajastimessa kiinni ja valaisee jo aamuhämärissä ennen töihin lähtöä.


Villasukat veteraaneille -ryhmästä innostuneena sukankutimet käsissä iltaisin.Tulet on uuneissa joka päivä. Puilla lämmittäminen on niin siistiä! Klapien pilkkomisesta ja pinoamisesta lähtien. Ja tuo lämpö on jotain niin toisenlaista kuin keskuslämmitetty patterilämpö.


Tätähän se, elämä hirsitalossa. Juuri sellaista kuin odotinkin, ja vielä pikkuisen parempaa. Joka päivä on mahtavaa tulla töistä kotiin ja katsella tätä kaunista paikkaa, kotia. 
Kylillä asioidessa (vielä useimmiten navigaattorin varassa) on ihana ajatella, että 10 vuoden päästä tunnetaan nämä nurkat. On hienoa kuulua johonkin naapurustoon, yhteisöön, kuntaan, porukkaan. Etsiä niitä suosikkipaikkoja ja alkaa vakioasiakkaaksi. Pitkästä aikaa elämässä on jotain pysyvää. Toki aina muistamme että elämää ei voi suunnitella, mutta tällä hetkellä ei ole kiire mihinkään. Emme ole lähdössä mihinkään tai kaipaa pois. On hyvä näin.

On tehty paljon pihatöitä. 
Pystytetty Jora-kompostori pihan perälle ja käynnistelty sitä kutterinpurulla, ruuantähteillä ja mädillä omenoilla.
Haravoitu pihalta säkkikaupalla vaahteranlehtiä ja viety ne metsään.
Kannettu vanhoja pöllejä pitkin pihaa lojumasta, ja perustettu polttopuupiste tallin päätyyn. Alustettu sinne klapipino ja tehty pilkkomispaikka.
Tuhottu edellisen omistajan elämäntyö kaatamalla useita ruusupuskia, ja vielä niitä jäikin. Silputtu oksasilppurilla oksat. Siinäpä meille katetta vähintään omiksi tarpeiksi, sekä kuiviketta kompostiin. 
Istutettu kukkasipulit; tulppaaneja, krookuksia, scilloja.
Kunnostettu yksi kukkapenkki ja istutettu parit perennat.
Istutettu callunat terassin kukkalaatikoihin.
Aloitettu lintujen talviruokinta ja häädetty (koirien toimesta) ensimmäiset oravat puunlatvaan.

3 kommenttia:

 1. Melkein tuli hiki lukiessa, niin kovasti olette touhunneet :) Kaikkea kivaa ja tunnelmallista <3 Siitä niitä voimia saa, kun on just sitä mitä tahtookin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, tähdennettäköön että tekemiset ovat sentään jakautuneet usealle eri päivälle ja ihan riittämiin on ehditty myös istua sohvalla ja rapsutella koiria :). Laiskasta elämäntyylistä en aio luopua!

   Poista
 2. Hirsitalo on kyllä ihan paras! Voin vain kuvitella sen ilon ja onnen minkä tuo ihana talo ympäristöineen saa aikaan. <3 Ja tuo tunnelma! Parhautta.

  VastaaPoista