tiistai 24. lokakuuta 2017

Viime hetken syyskylvöt

Pakkasöitä on ollut jo useampi ja mulla vielä syyskylvöt tekemättä. Tänään onneksi sattui vapaapäivä ja ihana aurinkoinen sää. Aamupäivä tosin oli vielä niin kylmä että piti odotella iltapäivään että sai maata muokattua.

Hankin valkosipuleita Rekosta sekä Väinölän luomutilalta. Lajike on Aleksandra, se maukas kunnon talvivalkosipuli. Valkosipulit menivät lavaan, jossa tänä kesänä kasvoi herneitä ja papuja. 
Tyhjensimme Jura-kompostimme oikeanpuoleisen luukun ja levitin kompostia kasvilavoihin, valkosipulit saivat lisäksi vielä annoksen hevonkakkalannoitetta.


Lisäksi kylvin lavoihin porkkanaa sekä mustajuurta ja palsternakkaa.
Lavoihin laitoin katteeksi kerroksen vaahteranlehtiä, niitä meillä riittää.Uuneja on viileillä säillä lämmitetty päivittäin ja sehän tarkoittaa myös klapien roudaamista. Kuistin puulaatikko pääsi oikeaan käyttötarkoitukseensa ja on varsin kätevä, siinä puut myös kuivuvat hyvin lämmittääkseen meitä sitten maksimaalisesti.

Tällaisia syystouhuja täällä! Vuoroaan jäivät vielä odottamaan kukkasipulit ja tuo haravointihommakin on käytännössä aloittamatta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti