sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kasvimaa 2018

Lämpöisen alkukesän ansiosta kaikki kasvatettavat on saatu kasvamaan. Tälle kesälle laitoimme kaksi lavakaulusta lisää.

Tänä kesänä meillä odotetaan seuraavanlaista:

Lava 1: Parsakaali broccolini. Viime kesän suosikki, oli satoisa ja maukas. Viime kesä oli viileä ja kaalit välttyivät tuholaisilta, nyt kaalit majailevat harson alla. Parsakaalten seurana on tässä lavassa myös tilli.

Lava 2: Porkkana. Syksyllä kylvetty porkkana iti hyvin mutta kasvaa ihan järkyttävästi rikkaruohoja. Siinä riittää kitkemishommaa koko kesäksi.


Lava 3: Palsternakka ja mustajuuri. Nämäkin syksyllä kylvettyjä. Palsternakka iti hyvin mutta mustajuuresta ei ole noussut kuin n. 5kpl. Niinpä näiden väliin aion vielä laittaa hieman sipulia. 


Lava 4: Peruna ja maa-artisokka. Perunaa meillä kasvaa lavan lisäksi muutamissa astioissa, omia kesäperunoita on niin kiva syödä. Maa-artisokka on ollut maassa viime kesästä saakka eikä siitä ole vielä saatu satoa. Nyt alkukesästä kurkkasin mukuloita ja ne olivat ihan laihoja ja pieniä, joten laitoin ne takaisin maahan. Alkoivatkin sitten pukata vartta oikein tosissaan. Lisäksi tästä lavasta nousi jotain tuntemattomia sipuleita, en keksinyt muuta kuin että ovat viime kesänä maahan jääneitä sipuleita.


Lava 5: Valkosipuli


Lava 6: Sipuli. Istukassipulit olivat tosi onnettoman näköisiä mutta ihan kivasti ne on lähteneet kasvuun. Parasta sipulin kasvatuksessa on suoraan maasta nostettavat kesäsipulit, sipuliniput ovat aika kalliita ostaa ja niistä menee aina osa pilalle.

Lava 7: Ruusukaali. Broccolinista innostuneena halusin kokeilla toista kaalisuosikeistani.

Pikkulavat: salaattia, persiljaa, retiisiä, lehtikaalta, pillisipulia, herneitä, papuja ja ruohosipulia.

Siellä ne meidän tulevat herkut kasvaa! Toivotaan leppeitä kesäsäitä, lämpimiä sateita ja suotuisia tuulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti