tiistai 15. toukokuuta 2018

Kevättä kasvimaalla ja kanalassa

Kanalassa voidaan mukavasti. Isot kanat tykkäävät ulkoilusta ja viettävätkin ulkotarhassa suurimman osan päivästä. Meillä nämä isot kanat Mikko-kukko, Utu, Nipa ja Ruskeekana ovat aika tiukkoja ja määrätietoisia. Rohkeita ja ahneita. Heillä on aika tiivis porukka johon eivät helpolla ota uusia jäseniä. 


Pienet tiput ovat tähän saakka olleet erillään mutta nyt on häkin luukut avattu ja pienet päästetty muiden sekaan. Heille on järjestetty paljon piilopaikkoja kanalassa. Onneksi hengailevat paljon yhdessä ja ovat hirmu virkeitä ja pirteitä pieniä kanoja (kukkoja?). Nyt vaan toivotaan että pikkuiset selviävät ja pääsevät parveen mukaan. Toistaiseksi näyttä lupaavalta.
Pikku kanat ovat tosi innokkaita lentäjiä ja alkoivat heti vapaaksi päästyään lentämään ympäri kanalaa. 


Sitten kasvimaalle ja talvehtijoiden kuulumisiin.

Lipstikka nousi ja kasvaa hienosti, ekat lehdet jo maisteltu.


Raparperiä kasvaa kahdessa kohtaa, tässä isoimmat versot.


Valkosipulien suhteen jo pelotti mutta niin vaan kaikki nousivat ja ovat komeassa kasvussa. Myös syksyllä kylvetyt porkkanat, palsternakat ja mustajuuret ovat ainakin osittain itäneet. Syyskylvöt tulee kyllä niin olemaan mun juttu! Tykkään kovasti sipulien ja juuresten kasvatuksesta ja mikäs sen helpompaa kuin kylvää syksyllä, siemenet sitten itse tietävät mikä on paras hetki keväällä nousta.

Tänään muokkasin uuden 2-kerroksisen lavan kylvökuntoon ja sinne istutin sipulit. Vielä toiseen lavaan on kaulukset valmiina, mutta niiden lisäksi tälle kesälle täytyy kyllä hankkia ainakin 2-3 lavaa. Puutarhahommat kun lähtivät lapasesta jo aikoja sitten.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti