tiistai 1. toukokuuta 2018

Vapputunnelmissa

Vappu yksin kotona, tuo keski-ikäistyvän unelma.
Puutarhahommia, kanalahommia, joutenoloa, hyvää ruokaa, laiskottelua. Ihanaa!

Viime lauantaina ahkeroin kanalan kimpussa. Vanhat kuivikkeet ulos, pintojen pesu höyrypesurilla, uudet kalkit seinille, uudet kuivikkeet. Vuokrasin höyrypesurin ja totesin taas kerran ettei sitä ainakaan itselle kannata ostaa. Puhtaampaa jälkeä olisi varmasti saanut ihan juuriharjalla hinkaten.  Sen sijaan Kärcherin "raksa-imuri" oli loistava apu tässäkin hommassa, sillä kun voi imuroida kuivikkeita ja vettä ja ihan mitä tahansa. Uudet kalkit seinissä saivat kanalan taas näyttämään kuin uudelta.
Päivä oli sateinen mutta tallilta on kyllä ihana peltomaisema. Kuin olisi enemmänkin maalla.


Lopputuloksena talliin pääsee taas kävelemään sisälle! Jopa sinne olikin taas talven aikana kertynyt kaikenlaista tavaraa.
Sunnuntaina sitten haettiin kolme uutta tipua. Hirmu pirteitä ja virkeitä kavereita, nyt jotain 5-viikkoisia. Eniten kanan näköisiä yritettiin valkata mutta saapa nähdä miten käy. Tiput asustavat nyt omassa boksissaan kanalan nurkassa, ovat vielä sen verran pieniä ettei uskallettu niitä meidän tiukkojen tätikanojen sekaan laittaa.Ensimmäinen narsissi pilkottaa omenapuun juurella. 
Kasvimaasta sen sijaan olen hieman huolissani, kun siellä ei vielä merkittävästi näy mitään. Laitoin valkosipuleiden ja syksyllä kylvettyjen juuresten päälle harsoa. Jospa näiden vapun sateiden jälkeen alkaisi lämmetä niin sieltä voisi jotakin nousta. Perunoita myös istutin vähän ämpäriin, kasvihuoneeseen istutetuissa ei näy vielä mitään. Meidän ulkona olleessa mullassa on aivan järkyttävästi rikkaruohoja ja vaikka se Kekkilän puutarhamultana myytiin, en ole oikein vakuuttunut sen laadusta. Salaatit ovat kasvihuoneessa kuitenkin itäneet ihan ok (paitsi vuonankaali jota en saanut viime kesänäkään itämään), muutaman viikon päästä päästään maistelemaan jo omaa satoa.

Villivihannessatoa löytyy jo eri puolilta pihaa. Nokkoset ovat juuri hyvässä koossa poimittavaksi aamupalasmoothieen ja vuohenputkea pukkaa myös melkoista vauhtia. 


Päiväuniseurasta ei meillä ole puutetta <3Vappupäivänä valmistui eräs ikuisuusprojekti, lampaanvillainen kirjoneulepaita. Tässä pieni sneak peak, enemmän kuvia sitten kun joskus jaksan vielä päätellä langat. Parasta keväistä hupia on kävellä pitkin tiluksia ja katsella luonnon heräämistä. Välillä kylvetään auringonpaisteessa ja välillä upotaan sumuun.
Mutta johan se kääntyi toukokuuksi, eipä aikaakaan niin kesän odotus saa alkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti