maanantai 9. helmikuuta 2015

Inspiraatiota vuohenjuustosta

Vuohenjuustopötkylä jääkaapissa on antanut inspiraatiota viikonlopun keittiösuhailuille. Vuohenjuusto on sellainen jännä kaveri, että siitä saa tarpeekseen pitkäksi aikaa mutta sitten taas tauon jälkeen se maistuu niin taivaallisen hyvälle. Ja sopii erityisesti vähän makeampien vihannesten sekaan.

Ensin siitä tuli salaatti:


Tässä vuohenjuustolla kaverina vuonankaalta, jääsalaattia, päärynää, viinirypäleitä, tomaatteja, granaattiomenan siemeniä (eka kertaa ko. hedelmän kanssa tekemisissä, piti ihan katsoa käsittelyohjeet googlesta ja se kyllä kannatti), pähkinöitä ja oliiviöljy-omenaviinietikka -kastike. Oli kyllä ihan mielettömän hyvää.


Seuraksi patonkia, Aura-juustoa ja raejuustoa, kyllä maistui reippaan päivän iltana. Annos on kuvattu läppärin päällä, keittiöstä ei löytynyt enää ainuttakaan kohtaa mihin lautanen olisi mahtunut.

Tänään vuohenjuusto innosti kasvispataan, jonka kyljessä kikherne-kvinoaa. No eipä näilläkään aineksilla oikein epäonnistua voi.

Kasvispataan tarvitaan:
kesäkurpitsaa
munakoisoa
sipulia
paprikaa
valkosipulia
chiliä

Päälle mausteliemi, kasvisliemeen sekoitettuna öljyä, paprikajauhetta ja harissaa. Uunissa n. 45min jonka jälkeen päälle vuohenjuustoviipaleita ja dukkah-maustetta.

Annoskuvat jäi taas ottamatta, sen verran alkoi olla jo nälkä...


Tänään tuli käytyä pitkästä aikaa kaupungissa, kun kävin katsomassa ystäväni pikkuista beaglen pentua ja samalla söimme lounasta. Sen jälkeen yritin käväistä Kampin uudella Ka-boom -kirppiksellä mutta se ei ollutkaan maanantaisin auki. No shoppailtavaa löytyi silti, löytöjä tein Ruohonjuuresta ja Iittalasta. Luomuruokakin maistuu paremmalta kun astioina on Ultima Thulea...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti