lauantai 24. lokakuuta 2015

Ruokailuhuoneen monet kasvot

Tähän vuokrataloomme on tehty 90-luvulla laajennus, ja sen yhteydessä vanha sisäänkäynti ja kuisti on muutettu ruokailuhuoneeksi. Ruokailuhuoneeseen vie aulasta pari rappusta ja kuten vanhojen talojen kuistit, se on ihanan valoisa kun ikkunoita on kolmeen suuntaan. 

Ruokailutila on kalustettu yksinkertaisesti isolla ruokapöydällä ja nurkassa säilytystilana toimivalla vanhalla komuutilla, ja yksi seinä on täynnä kaappitilaa. 
Olen äidilleni vuosia kertonut etten ole "pöytäliinaihminen", mutta yllättäen kun asuttaa tällaista taloa pöytäliinat näyttävätkin tilassa kauniilta. Niillä saa myös kivasti vaihdeltua huoneen ilmettä.

Kesällä käytössä oli valkoinen pöytäliina. Kuvista voi myös hauskasti seurata anopinhampaan kasvua, huonekasvit tuntuvat viihtyvän tuossa valoisassa ja viileässä tilassa loistavasti, kuten ne kyllä viihtyvän koko talossa.
Nurkkaan sijoitettu komuutti toimii kynttilöiden varastoinnissa.


Kesällä sitten käytiin äidin pöytäliinavarastoja läpi, ja sain lainaan ihanan Marimekon pöytäliinan:Tila tekee oikeutta monenlaisille esineille kuten kynttilänjaloille.


Ulko-ovesta katsottuna oikealle jää kaappien väliin hauska "erkkeri", alun pitäen siinä oli patja ja se onkin ollut koirien ja lapsivieraiden suuressa suosiossa. Tupaantuliaisissa tilaa käytettiin astiasäilytykseen. Mies kaivoi kaapista liinan saatesanoilla "löysin tuolta kaapista sopivan, se näyttää ihan Marimekolta vaikkei se sitä varmaan ole". No olihan se, olin melkein unohtanut että tällainen tuli kesällä hankittua. Tarkoitin sen valkoisen pöytäliinan kanssa ruokapöytään mutta toimii se kyllä tuossakin.Ja tässä vielä sisäänkäynti ruokailutilaan ulkoapäin. Tätä ovea emme käytä kulkemiseen juurikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti