torstai 29. lokakuuta 2015

Talviunilla

Hauskimpia ruokakauppareissuja ovat sellaiset, joilla tarttuu mukaan jotain aivan kummallisia heräteostoksia. Välillä ruokakauppiaat ovat vallan kekseliäitä laittaessaan esille kaikenlaista kaunista tavaraa sun muuta kukkaa ja astiaa. Kerran aiemminkin on käynyt näin, tuli aivan se dementia-fiilis.

No tällä kertaa paikkana oli paikallinen S-market ja ostoslistan ulkopuolelta koriin hyppäsi Muumit talviunilla -muki, calluna, erika sekä Pätkis-jäätelö. 

Kuten olen useasti todennut en ole muumimukien keräilijä, mutta niitä on meille muutamia siunaantunut ja silloin tällöin ostan yhden mikäli tykkään ulkonäöstä. Meiltä löytyy ihana rillimuki, ja sen lisäksi ehkä 4-5kpl hienoimpia yksilöitä. Nyt talviunimukia ostaessani tajusin, että Muumitalo-mukia ei ole eli sen on täytynyt jäädä palotaloon :/. Siitä pidin kovasti eli uusi menee jossain vaiheessa hankintaan kunhan sattuu kohdalle.

Nyt oli siis kauppias laittanut tarjoukseen Talviuni-mukin, joka on talven 2015 sesonkimuki. Iittalan sivuilta lainattuna kuvitus pohjautuu Taikatalvi-kirjaan vuodelta 1957, jossa Muumipeikko herää kesken talviunien ja tutustuu ensimmäisenä muumina talveen. Olen itse kovasti vuodenaika-ihminen, aiemmin kerroinkin miten Muumin peiton alta pilkistävät korvat minua puhuttelivat, lisäksi odotan innolla jospa tästä talvesta tulisi sellainen ihana, luminen liukumäki- ja hiihtotalvi.On jotenkin tosi hauskaa suuresta muumimukien valikoimasta valita juuri ne mistä itse eniten tykkää. Muumimukit (no okei, sitä rillimukia lukuunottamatta) ovat meillä ihan arkikäytössä kahvimukeina. Saman mallin mukeista meillä on myös perusvärisiä valkoisia ja harmaita teema-mukeja, sekä muutama Heljä Liukko-Sundströmin muki. Nyt kun näitä ajattelen niin muutama niistäkin jäi kyllä palotaloon. Pikkuhiljaa näitä jääneitä tavaroita tulee mieleen, varmasti vielä pitkään.

Viisas S-kauppias oli laittanut esille myöskin loppusyksyn kasvit, eli callunat ja erika-kellokanervat. Meinasin ensin toista sisälle mutta luin netistä ettei se ole viisasta ja löysin sisälle jotain sopivampaa, joten molemmat saivat jäädä ulkoilemaan kauniiseen rauta-astiaan. 


Ovat kyllä niin kauniita että useasti päivässä niitä jään ihastelemaan. Meillä on iso terassi jossa on paljon ihania lyhtyjä, kynttilälyhtyjen lisäksi myös öljylamppuja. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti