maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulua kohti

Jouluvalmistelut ovat sujuneet tässä huushollissa hyvin perinteiseen malliin. Loput päivät ennen joulua ja joulukin osittain menee töiden merkeissä, joten ollaan hyvissä ajoin leivottu, puunattu ja suunniteltu joulupöydän valikoimaa. 


Omaan jouluni tärkeimmät elementit ovat kynttilät ja joululaulut. Oikeastaan kaikesta muusta jouluun liittyvästä voisin luopua, vaikka toki erityisesti tänä vuonna tässä ihastuttavassa talossa on ollut kiva laitella joulukoristeita ja valmistella jouluruokia.

Kauneimmissa joululauluissa kävin jo reilu viikko sitten ja myös Bachin Jouluoratorio käytiin kuuntelemassa.

Monet joulut olen ollut töissä, eikä työntekokaan jouluna hassumpaa ole. Ja ainakin työjoulujen jälkeen osaa taas nauttia niistä vapaista. Viime joulun vietimme mökillä ja se oli kyllä yksi parhaista, erityisesti kun säätkin suosivat ja oli lunta ja pakkasta riittämiin.Joulukoristeiden kanssa on lähdetty ihan nollista. Paljoa meillä ei niitä ole koskaan ollutkaan ja ne vähätkin jäivät palotaloon. Onneksi kirppiksilläkin ollaan sesonkitietoisia, ja sieltä olen haalinut mm. kuusenkoristeita.

Olohuoneeseen löytyi joulupoppana myöskin kirppikseltä ja hyasintit asuvat Kastehelmi-kipoissa.


Perheemme ja sukulaisemme asuvat kaikki kaukana, joten lähestulkoon kaikki ostamamme joululahjat lähtevät postipojan matkaan. Tämä tarkoittaa, että lahjabusinekset on hoidettava hyvissä ajoin ja olemmekin viime vuosina tehokkaasti välttyneet viime hetken lahjapaniikilta. Hyvä suunnittelut on myös lahjahommissa tärkeää, vailla minkäänlaista ideaa täpötäysissä kaupoissa pyöriminen ei niin nappaa.


Piparihommissa oli hyvä työnjako; minä leivoin ja mies koristeli. Valmista taikinaa en onnistunut löytämään joten oli tehtävä alusta saakka itse. Ja sen on näköistäkin.


Onneksi maku ratkaisee. 
Piparien lisäksi on joulupöytään itse tehty saaristolaisleipää ja karjalanpiirakoita. Luomukinkun tilasin Raakatorilta ja se toimitetaan meille aatonaattona.Joululta odotan rauhoittumista, lepoa, hyvää ruokaa, yhdessäoloa, rentoja leffahetkiä, neulomista sohvan nurkassa, hiljentymisen hetkiä joulukirkossa. Siinäpä ne tärkeimmät.

1 kommentti:

  1. Piparitaikina kannattaakin aina tehdä itse, ei tule tusinatavaraa. Aika hyvän kuuluiset joululeivonnaiset. Mitä näytit saaristolaislimpun liemenä?

    VastaaPoista