sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Joulun tunnelmia

Joulunpyhät on vietetty kotosalla omalla porukalla. 
Aattona syötiin hyvin, saunottiin ja käytiin jouluyön messussa. Aaton jälkeisten pyhien ohjelma on ollut kutakuinkin sama kirkkoa lukuunottamatta. Lisäksi olen katsonut jaksokaupalla Downton Abbeyta, koonnut lahjaksi saatua palapeliä,  on ulkoiltu ja syöty vielä hieman lisää. On tehnyt hyvää olla vain kotona ja ottaa ihan iisisti.

Tässä tunnelmia meidän joulunvietosta.


Kuusi on hobitti-kokoluokkaa mutta tosi kaunis ja koristeitakin löytyi riittävästi


Joululiinan virkaa päätyi toimittamaan nettikirppikseltä löytynyt Marimekon punainen Fokus. Eihän se ihan joulunpunainen ole mutta ajaa asiansa valkoisen pellavaliinan kanssa. Ja toimii pitkälle joulun jälkeenkin. Ja jäi näköjään silittämättä mutta ei kai se niin nuukaa ole.


Vanhat Arabian Fenno-kupit toimivat tarjoilussa. Joulupöydän kattaus oli varsin perinteinen; kalaa, juustoja, sienisalaattia, kinkkua. 


Ja syömiseen on panostettu joulupöydän ulkopuolellakin:


Pähkinänsärkijä löytyi joulua varten kirppikseltä 80 sentillä.


Myös jouluhkoiset (oikeasti ovat joku matkamuistosetti Kyprokselta tms.) lasinaluset tarttuivat kirppikseltä mukaan. Glögilasina Iittalan Hotcool joita meillä on kahdessa värissä ja koossa.
Joulupukki oli antelias ja toi uudet Marimekon patalaput. 


Sekä orava-aiheisen enkelikellon meille oravien ystävillePeltiset seinätaulut ovat kuuleman mukaan 50-luvulta Espanjasta.Hyasintit levisivät kasvaessaan vähän hujan hajan, mutta levittävät jouluista tuoksuaan koko olohuoneeseen.


Tuhannen palan palapeli aiheena Lontoon metro löytyi myöskin lahjapaketista. Koukuttavaa puuhaa!


Tästä joulusta jää mieleen kiireetön rauhallinen tunnelma ja lepo sekä pitkät lenkit talviseksi muuttuvassa maisemassa. Palaamme taas töihin ja tohinaan levänneinä ja voimia keränneinä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti