perjantai 4. joulukuuta 2015

Kakku-challenge

Meillä on tapana juhlia synttäreitä kakuin, niin että päivänsankari saa valita suolainen/makea vaihtoehdoista ja hänelle valmistetaan sitten synttäriksi toiveiden mukainen kakku (kakkujuttuja myös täällä). Minulla ei ole ollut minkäänlaista aiempaa kokemusta kakuista, joten vuosien varrella kakkuja on nähty aika monen laatuisia, kertaalleen on suklaakakkua syöty suoraan vuuasta, ja satuin myös lukemaan liivatteen käyttöohjeita vasta, kun liivatteet olivat jo kakun päällä. Kakkujen ulkonäkö on ollut sanalla sanoen vaihteleva. Mutta näköjään tässäkin asiassa voi kehittyä, ja tämän vuoden synttäreillä on nähty jo ihan kakuksi niin maultaan kuin ulkonäöltään tunnistettavia kakkuja.

Miehen loppusyksyisille syntymäpäiville valmistui toiveiden mukainen suolainen kakku, täytteenä lohta ja rapuja. Koristelussa enemmän on aina enemmän.


Koska synttäreitä juhlittiin lomalla mökillä, oli aikaa myös makeaan kakkuun. Tämä suklaaunelma on Sikke Sumarin ohjeella tehty.


Kakkuja lukuunottamatta syystalvi mökillä ennen lumen tuloa on karun kaunis. Pimeää tuli neljältä ja pitkiä iltoja vietettiin sisällä kutimen kanssa sekä rantasaunassa useita tunteja illassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti