maanantai 29. toukokuuta 2017

Kasvihuoneen korkkaus

Huhheijakkaa, kasvihuone on, jos ei nyt valmis, niin ainakin siinä määrin kunnossa että sinne on viety ensimmäiset asukit.
Jatkossa suunnitelmissa on vesiviljely, mutta nyt ensimmäisenä kesänä kasvihuone on lähinnä suojana ruukuissa kasvaville hyötykasveille. 
Lattiaa ei laatoiteta vielä, jotta huone saa ensimmäisen talven hieman vapaammin elää roudan mukana. 

Kasvihuone on siis Akiron 30-neliöinen kennokasvihuone; TÄÄLTÄ.


Toteutusta tälle kesälle piti aika monta tovia miettiä. Mitään pysyviä rakenteita (kuten laatikoita, lavoja tms.) ei haluttu rakentaa koska lopullinen sisustus varmaankin mietitään vasta seuraavaksi kesäksi. On vielä hieman auki laitetaanko vesiviljely koko huoneeseen vai esim. puolet multapenkeiksi.

Puoliso onneksi kuitenkin muisti Porvoossa joulumarkkinoilla kohtaamamme Vilikkalan kotisäkit. Säkit ovat kierrätysmuovista tehtyjä monikäyttöisiä säkkejä, joita saa kahdessa koossa ja useassa eri värissä. Niitä tilasimme 8kpl havaitaksemme että astioita tarvitaan paljon lisää :). Säkit ovat kyllä käteviä, materiaali on huovan tapaista mutta siis kokonaan muovia. Säkit menevät tyhjänä pieneen tilaan ja niitä on helppo täytenäkin siirrellä paikasta toiseen. 


Taimikasvatukset menivät meiltä sikäli hyvin, että lähes kaikki kylvämämme taimet ovat hengissä, mutta sikäli huonosti että tässä vaiheessa taimet saisivat olla paljon paremmassa kasvussa. Tomaatit olisivat kaivanneet paljon enemmän lannoitusta, olisi ehdottomasti kannattanut koulia taimet isompiin purkkeihin lannoitteen kera siinä vaiheessa kun ne siirrettin kuistille / ulos. 

Nyt taimet pääsivät runsaaseen puutarhamultaan kanankakka- tai hevonkakkarakeiden kanssa joten toivotaan että ne lähtevät reippaaseen kasvuun ja ehtivät vielä satoa tälle vuodelle tuottaa. 


Kottikärryt ovat tässä kasvimaita ja -huoneita perustaessa kasvaneet lähes käteen kiinni. Olen pyrkinyt siihen ettei tyhjänä ajoa tulisi, joten kyydissä on aina jotain; rikkaruohoja kompostille päin, multaa kasvimaalle päin tai vaikka tarvikkeita kasvihuoneeseen.


Oli jotenkin juhlallinen tunne saada eka kertaa kärryyn kuormaksi näitä vaivalla hoivattuja taimia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti