tiistai 2. toukokuuta 2017

Word! Palasaippuat!

Tällä peltojen ympäröimällä tilalla ei ole kunnallistekniikkaa, vaan meillä on oma lokakaivo. Kun on tarkoitus myös kasvattaa ruokaa omalla pihalla, on käynyt entistä kiusallisemmaksi valuttaa viemäriin mitään kemikaalimoskaa.
Viime vuoden loppupuolella siirryin käyttämään palasaippuoita ja olenkin nyt niiden vannoutunut puolestapuhuja. 


Veden kuljettaminen ympäri maapalloa nestemäisten pesuaineiden muodossa aiheuttaa järjettömät hiilidioksidipäästöt. Ensin vettä kuljetetaan parhaassa tapauksessa toiselta puolelta maailmaa kauppaan, josta kuljetamme sen kotiin. Sitten matkalle lähtiessä kuljetamme taas samaa vettä ympäriinsä omassa matkalaukussamme. Pullon tyhjennettyä heitämme sen roskiin ja aiheutamme lisää vahinkoa muovijätteellämme.
Palasaippua on ekologinen ja tilaa säästävä vaihtoehto. 

Aluksi vaihdoin käsisaippuan palasaippuaan ja aloin pestä hiuksia oliiviöljysaippualla. Olin lukenut että palasaippuaan vaihto voi aiheuttaa hiuksissa aluksi pientä tahmaisuutta joten ajoitin vaihdon lomalle. Tosin omissa hiuksissani en ole huomannut minkäänlaista muutosta tahmaisuuden tai minkään muunkaan asian suhteen.
Olin melko epäilevällä kannalla mitä tulee hiusten pesuun palasaippualla. Oletin sen levittämisen olevan hankalaa ja pesutuloksen heikko. Väärässäpä olin. Oliiviöljysaippua ei paljoa vaahtoa, mutta sen sai silti levitettyä hiuksiin helposti ja puhdasta tuli. Samaa saippuaa käytin myös vartalon pesuun. Oliiviöljysaippuan jälkeen otin kokeiluun Flow kosmetiikan shampoopalat. Lähellä tuotettua luonnonmukaista kosmetiikkaa, täydellistä. Flow'n saippuat ovat luomulaatuisia, ekologisia, myrkyttömiä eivätkä ne sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eivätkä mineraaliöljyjä. 
Ero oliiviöljysaippuaan olikin suuri erityisesti vaahtoutuvuudessa, nämä shampoopalat vaahtoavat ihan normaalin nestemäisen shampoon tapaan. Kokeiltu on kehäkukka- ja olut&muna -saippuat. En ole juurikaan huomannut eroa niiden välillä.

Käytössäni pitkien hiusten pesussa saippuapala kestää n. 3kk. Silloin tällöin olen edelleen käyttänyt shampoopullojen jämiä ja pesen hiukset joka toinen päivä. Hoitoainetta käytän edelleen nestemäisenä. Minulla on pehmeä ja melko pörröinen hiuslaatu joka kyllä tarvitsee hoitoaineen. Kokeilin Flow'n kanerva-hiushuuhdetta mutta sen käyttö oli hieman hankalaa eikä se tehnyt hiuksia helpommin kammattaviksi.
Käsisaippua ja kasvosaippua ovat aivan älyttömän riittoisia. Sama käsisaippua on ollut käytössä ainakin joulukuusta lähtien ja sitä on edelleen iso pala jäljellä. Kasvosaippuaa olen käyttänyt jostain alkuvuodesta, ja se näyttää lähes käyttämättömältä.

Näillä Flow'n saippuoilla en voi pestä herkkää ihoani, vaan sitä varten hankin ph-neutraalia, hajutonta ja allergisoimatonta suihkugeeliä. Kuitenkin, palasaippuoiden riittoisuuteen tottuneena vaihdoin sen pian palasaippuaan; LV:n hajuttomaan ja herkälle iholle tarkoitettuun saippuaan.


Palasaippuat ovat kauniita ja niiden säilyttämisessä kannattaa panostaa siihen että saippua pääsee kuivumaan joka käyttökerran välillä.

Vaihdoin myös kasvonpuhdistusaineen palamuotoon, ja tämä on yksi parhaista käyttämistäni tuotteista; Madaran kasvosaippua. Aivan loistava tuote! Todella riittoisa, puhdistaa hyvin meikit mutta ei kuivata ihoa. Aivan luottokamaa.
Sen alla on Pinterestista pöllimäni idea; emalinen kirppikseltä ostettu saippuateline ja pohjalla kiviä, jotta saippua pääsee kuivumaan myös alapuolelta.


Ehdottomasti paras säilytysratkaisu palasaippualle on magneettinen saippuateline. Niitä vain oli hieman hankalaa löytää. Omani (2kpl, toinen vessassa käsisaippualle, toinen suihkussa palashampoolle) tilasin Ebaystä. Tässä saippua pääsee kuivumaan joka puolelta, ja pysyy erittäin hyvänä loppuun asti. Telineissä on imukuppikiinnitys seinään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti