torstai 18. toukokuuta 2017

Pari kirppistä Salossa

Kävimme tutustumassa muutamaan Salon kirpputoriin ja pysähdyimme matkan varrella Lohjalla. Huhheijakkaa, saatammepa lähteä toistekin.

Ensin pysähdyimme Lohjalla Fasaanissa, mutta siellä oli ovet lukossa. Viereisen kahvilan työntekijä tiesi kertoa, että kirpputorin pitäjät ovat jossakin markkinareissulla mutta hänen tietoonsa tulossa takaisin klo 12. Noh, kello oli yli yhden eikä kukaan avannut ovea eikä vastannut puhelimeen, joten jatkoimme matkaa. Yritystoimintaa kai tuokin.

Lohjalta löytyi onneksi Keskuskirppis. Ihan perinteinen, iso pöytäkirppis. Valikoimissa oli ihan valtavasti Arabian astioita, osin ihan kohtuuhinnallakin mutta ei oikein mitään mitä keräilisin. 
Ennen reissua näin jossakin kuvan tosi kauniin kattauksen Arabian Maisema-astioilla ja sain päähäni että voisin kohtuuhinnalla jokusen lautasen omaankin kaappiin hankkia. No täällähän niitä löytyi, monen ikäisenä ja osa ihan seinäripustimilla (meilläkin oli lapsena Maisema-lautasia seinällä). Mukaan ostin uudemman (ei piippuleimaa) lautasen hintaan 7e.


Sitten kohti Saloa, ja ensimmäisenä kohteena Aarresaari. Ja siellä irtosi sokka. Aarresaari oli valtavan suuri pöytäkirppis. Paljon, paljon keräilytavaraa ja pääkaupunkiseudulta katseltuna aivan kohtuuhintaan. Lastasimme koriin järkyttävät määrät tavaraa, tyhjensimme, karsimme ja silti kannoimme aikamoisen kuorman vielä kotiinkin.

Kuvissa poimintoja löydöistä. 
Marimekon suurta tarjotinta olen katsonut jo jonkin aikaa. Välillä ollut lähellä ostaa sen uutena, mutta yli 60e hinta ja "made in Thailand" -meininki ei oikein kuitenkaan innostu. Tällä Suomessa valmistetulla, priimakuntoisella Muija-tarjottimella oli hintaa 30e.
Fineliä oli toiveissa löytää ja löytyikin näppärä pikkukulho kauniin vaaleansinisenä. Hintaa hieman suolaiset 15e mutta priimakunto ja leima pohjassa siivittivät kaunokaisen ostoskoriin.

Otavan värikasviolla oli hintaa 3e. 
Kuvaamatta jäivät pari hyväkuntoista, tukevaa pinnatuolia 5e kappalehintaan.


Kello raksutti ja Aarresaaresta suuntasimme vielä Salon suurkirppikselle, aikaa sen kiertämiseen jäi noin vartti joten vauhdilla mentiin. 
Sieltä matkaan Arabian Fenno -kuppeja tasseineen ja pullalautasineen 2 settiä. Kupit hieman haalistuneessa kunnossa mutta sen verran harvoin näihin törmää että mukaan lähti. 

Voi kun olenkin taas löytöjäni ihastellut! Joko se tästä lähtisi, kirppiskesä 2017 :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti